Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

maandag 1 oktober 2012

Gado-gado

Het is inmiddels bijna 18.00 uur en met een half uurtje is het weer over met het daglicht. Het was vandaag weer zo'n lekkere dag met zon en weinig wind. De temp. is nu 29,6 en de LV 78%.
Regelmatig doen wij onze boodschapjes bij Hardys Supermarket in Negara. In dit pand vlakbij de toiletten is ook een afdeling waar een rijtje warungs staan opgesteld. Hier kan iedereen heerlijk voor weinig eten. Omdat ook het personeel van Hardys hier gaat zitten eten noemen we dit ook wel de bedrijfskantine van Hardys. Er zijn allerlei bekende gerechten te krijgen en ter plekke op te eten maar meenemen naar huis kan ook. Vanmiddag was ik (Henk) voor een boodschap in Negara en dus heb ik maar even van de gelegenheid gebruik gemaakt om daar 2 porties gado-gado mee te nemen. Voor de kenner van Indisch eten ...... een "pindasausklassieker". Dit kost 5.000 roepia per portie. Dus samen 10.000 RP en dat is ong. 85 cent. Met de zelfgemaakte nasi goreng hebben we zojuist heerlijk gegeten. De kroepoek die ze er ook bijdoen hebben we toevertrouwd aan de vuilnisbak want dat is bij afhalen geen succes omdat ze dat in hetzelfde papieren zakkie doen en dan wordt het slap en niet lekker.
de warung van de overheerlijke gado-gado 
"nasi de la casa" op één bord met de afhaal-gado-gado

2 opmerkingen: