Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

zondag 24 juli 2011

Spanje -- Kwallen


Kwallen teisteren Spaanse Costa Blanca

Enkele stranden aan de Spaanse Costa Blanca zijn gesloten vanwege een kwallenplaag. De Australische gevlekte kwal, de phyllorhiza punctata, maakt daar de zee onveilig.

    phyllorhiza punctataphyllorhiza punctata

    De dieren leven normaal in het zuiden van de Atlantische en Stille Oceaan, maar worden ook wel gezien in de Golf van Mexico en bij de Amerikaanse staat North Carolina.
    Voor de kust van Orihuela, ten zuiden van Alicante is de concentratie aan kwallen problematisch aan het worden. Er zijn inmiddels zes stranden gesloten, namelijk Punta Prima, La Mosca, Playa Flamenca, Cala Cerrada, La Zenia en Cala Capitan. De kwallen zijn niet echt gevaarlijk voor de mens, maar het gif van de beesten kan een zwempartij wel ernstig verpesten.
    Engelse biologen waarschuwden al eerder voor een ‘kwallensoep’ die noordwaarts trekt. De toename van kwallen in Britse wateren zou het gevolg zijn van overbevissing, vervuiling en mogelijk de opwarming van de aarde.

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten