Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

woensdag 6 maart 2013

domicilieverklaring

Vanmorgen begon de dag net zo onstuimig zoals ie gisteren eindigde. Met veel wind. Inmiddels is de harde wind weer verdwenen en is de temp. opgelopen naar 30.5 graden met een LV van 85% en soms een spat regen.
Omdat onze KITAS (retirementvisa) weer verlengd/aangevraagd moet worden vóór 24 april a.s. zijn we gisteren naar het gemeentehuis (Kantor Kepala Desa) geweest voor de "Surat Keterangan Kependudkan". Dit is een uittreksel van het bevolkingsregister of domicilieverklaring. Volgende week gaan we naar het Kantor Imigrasie in Singaraja want vóór 18 maart moet de aanvraag ingediend zijn. Met alle denkbare documenten zoals paspoort, inkomensgegevens en bestaande KITAS en ook deze Surat moeten wij ons daar melden. Een afspraak wordt voor ons gemaakt door de sponsor dus dat is gemakkelijk.
Bij het verkrijgen van het uittreksel dient er RP 500.000 (ca. 42,00 euro) per persoon betaald worden. Dit is de jaarlijkse gemeentelijke verblijfsbelasting. Vóórdat onze KITAS-verlengingsaanvraag in behandeling wordt genomen dient er aan de sponsor RP 6.500.000 (ca. 560,00 euro) p.p. betaald te worden. Dit is inmiddels geregeld dus mét de paperassenmap óp naar Singaraja.

de ingang van het Kantor Kepala Desa in Yehkuning

2 opmerkingen:

  1. Katrien en René6 maart 2013 om 19:43

    hoe zo burocratie?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo zo, dan is een padronnetje halen in Spanje een stuk voordeliger. Kost namelijk niets. Voordeel is natuurlijk wel dat we EU zijn.....

    BeantwoordenVerwijderen