Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

vrijdag 28 september 2012

slechte combi

Een heerlijk warme dag. Bij huis geen wind maar aan zee wel een klein verkoelend briesje. De temp. om 16.00 uur 31 graden met een LV van 71%. Ideaal voor de strandwandeling want het was  vanmiddag ook laag water en dat loopt lekker.
In mei toen we na een paar weken eenmaal onze draai hadden gevonden zijn we enthousiast begonnen met de renovatie van de buitendouche en het bouwen van de waterbak voor de waterlelies. Nadat de douche klaar was en het ons toch was gelukt de bak waterdicht te krijgen zijn we op zoek gegaan naar lelies. In Denpasar hadden we het geluk die mooie gele te kunnen scoren. Het werkte allemaal prachtig...het kleine fonteintje dat zorgde voor  een kabbelend waterstroompje over de zelfgecreëerde rotsblok. De bloeiende waterlelies in de nabijheid en dat alles prachtig belicht met onderwaterlampjes onder het toeziend oog van de zittende boedha.
ZO WAS IE...prachtig bloeiend
Elke avond gezellig een bakkie koffie met naast ons het pruttelende water en de dichtgeklapte lelies. Die gingen s'morgen weer open na de eerste zonnestralen. Maar na 2 maanden of zo waren de lelies uitgebloeid en kwamen er geen nieuwe knoppen meer. Ondanks dat we niet verontrust waren vonden wij het wel vreemd. Maar goed...geduld is een schone zaak...zeker hier! Maar tot op vandaag geen nieuwe lelies. Dus dan maar het internet op voor info. En ja hoor...gevonden: waterlelies hebben een gruwelijke hekel aan fonteintjes bij ze in de buurt en dus doen ze het dan niet meer! Volgens meerdere websites van leliekenners gaan een fonteintje met lelies niet samen. Lelies gedijen het beste in stilstaand water. Dus wij gaan morgen het fonteintje verwijderen in de hoop dat de lelies weer blij zijn en weer gaan bloeien
ZO IS HET NU...geen bloemen..met rechts de boosdoener

2 opmerkingen:

  1. nooit te oud om te leren toch. Zijn jullie met stilstaand water dan niet bang voor muggen, of hebben jullie daar geen last van op Bali?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Rene en Katrien,
    Jac heeft wel last van muggen maar ik niet. Dus stilstaand water is geen probleem. Muggen zitten hier altijd..de tropen he.
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen