Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

dinsdag 28 augustus 2012

Oost-Bali

Maandagmorgen zijn om half 9 in de morgen weggereden. Het was regenachtig en frisjes 22 graden.
We hebben Wally naar het vliegveld Ngurah Rai in Denpasar gebracht want die ging terug naar Holland om over 4 weken weer, maar dan permanent, terug te komen. Nadat we hem hadden afgezet zijn wij doorgereden naar Sanur voor een boodschap en hap. Daarna via Sakuwati naar Sidemen. Onderweg door mooie oostbalinese dorpjes waar iedereeen bezig is met de versieringen voor Galungan. Dit is het belangrijkste hindoefeest van het jaar op geheel Bali wat duurt tot Kuningan en dat is 10 dagen. De dag vóór Galungan en dat is vandaag wordt door vele families een varken geslacht. Gisteren hebben we dat onderweg al gezien. Slachten en afspoelen bij een bergbeekje. In deze periode wordt er weinig gedaan. En dat is niet zo heel erg moeilijk voor de van huisuit al luie Balinees. In Sidemen hebben we een mooie homestay gevonden aan de voet van Gunung Agung (3142 mtr) de hoogste vulkaan van Bali. Uitkijkend op de sawas werden we vanmorgen gewekt door de fluitende vogels, de kwakende kikkers en plensende regendruppels. De gehele avond en nacht heeft het behoorlijk geregend. Na het ontbijt hebben we onze korte trip voorgezet naar Amed en Jemeluk. Het was nog steeds regenachtig maar richting de kust klaarde het op en de zon liet zich goed zien. In Jemeluk ook weer een mooie homestay gevonden met een geweldig uitzicht op zee. Vanmorgen een paar uurtjes gesnorkeld en genoten van de tropische vissen en het prachtige koraal.
Direct vanaf het strand zo het aquarium in. Vanmiddag was het weer de hoogste tijd voor een Balinese siesta. Vanavond nog een hap in het dorp en morgen weer verder naar Tulamben. Hier ligt vlak voor de kust een 60 jaar geleden getorpedeerd amerikaanse marineschip The Liberty. Vanaf het strand gaan we daar snorkelend een kijkje nemen. Daar een nachtje in een homestay en weer terug naar Yeh Kuning.
onze homestay in Sidemen
onderweg werd een varken voor Galungan geslacht
 in de dorpen veel toko's met Galungan decoraties
prachtig koraal in de baai van Jemeluk
uitzicht vanaf de homestay in Jemeluk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten