Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

donderdag 5 april 2012

Bali rookvrij!




Een provinciale wet die 1 juni aanstaande van kracht wordt moet er voor zorgen dat gesloten gebouwen op Bali rookvrij worden, hieronder vallen ook hotels en uitgaansgelegenheden. De wet legt ook het adverteren van tabaksproducten aan banden.

Hotels zullen in eerste instantie onderverdeeld worden in hotels waar gerookt mag worden en hotels waar dit niet mag. Eerst zal er begonnen worden met flink wat voorlichting, voornamelijk voor restaurants en uitgaansgelegenheden, omdat roken hier erg gebruikelijk is.

Uiteindelijk moeten uitgaansgelegenheden en hotels voorzien worden van een blauw of geel label, waarbij blauw voor 100 % rookvrij staat, en geel voor een gebouw waar op toegewezen plekken gerookt kan worden. Per 1 juni aanstaande mag er bovendien niet meer gerookt worden in overheidsgebouwen. Diegenen die betrapt worden kunnen rekenen op een boete.

De gouverneur van Bali, Made Mangku Pastika, steunt het harde anti-rookbeleid openlijk. "Het is niet vanwege regelgeving, maar het groeiende begrip onder mensen over de gevolgen voor de gezondheid. Gebaseerd op statistieken overlijd er iedere seconde iemand in de wereld aan de gevolgen van roken," aldus Pastika.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten