Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

donderdag 13 oktober 2011

Bali -- Aardbeving

Tientallen gewonden door aardbeving Bali
DENPASAR - Een sterke aardbeving ten zuiden van het eiland Bali op donderdag in de morgen heeft voor schade en gewonden gezorgd op het toeristische eiland Bali in Indonesië. Het is niet bekend of er ook doden zijn gevallen.
De aardbeving met een magnitude van 6,8 vond plaats om 11:16 lokale tijd en lag op zo'n 143 kilometer ten zuidwesten van Nusa Dua. De beving vond plaats op een diepte van 10 kilometer, waarmee het een oppervlakkige beving was, aldus het Klimatologisch, Meteorologisch en Geofysisch Agentschap BMKG.
De Amerikaanse tegenhanger van de BMKG, het USGS, heeft de beving vastgesteld op een magnitude 6.0, en stelt dat bijna 4,6 miljoen mensen de beving gevoeld hebben. Ooggetuigen meldden dat in diverse delen van het eiland mensen in paniek hun hotels en huizen ontvluchtten.
Er is bovendien schade ontstaan aan diverse gebouwen. Enkele hiervan zouden ook ingestort zijn. Volgens de politie zouden er 46 mensen gewond geraakt zijn. Er is voor deze beving geen tsunami-alarm uitgegeven, omdat de beving hiervoor niet sterk genoeg zou zijn.

1 opmerking:

  1. En heeft Kees al gemeld, dat jullie huis oké is?? Hopelijk wel. Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen