Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

zaterdag 18 juni 2011

Spanje -- Het zwembad en de zon

Zonnebrandolie
Smeren, smeren en heel veel smeren



   
 De zomer is begonnen! 
Vandaag was het 32 graden in de schaduw. In de zon is het nog veel warmer.
De UV straling is heel hoog dus is het belangrijk om tussen 11.00 en 16.00 uit de zon te blijven.
Het aantal vakantiegangers neemt toe en die willen allemaal heel bruin gebrand naar huis.
Het gebruik van allerlei zonnebrandolies en crèmes is immens. Dagelijks is de bovenste rand in het zwembad volledig aangeslagen met vet. De enige manier om dit goed te kunnen verwijderen is het gebruik van ovenreiniger of keukenontvetter.Vooral het gebruik van de bekende cocosolie en worteltjesolie is desastreus voor de kwaliteit van het zwemwater. Ook het filterzand krijgt het te verduren. Door het hoge vetgehalte in het water is de werking van het filterzand ook niet optimaal. En dan wordt het water troebel! Tevens wordt ook het binnenste van de pomp aangetast door het vet. Wij adviseren met klem het smeren tot een minimum te beperken en dan zeker geen tropische olie te gebruiken maar watervaste zonnecrème. Maar dan ook is douchen vóór en na het zwemmen heel erg belangrijk en noodzakelijk. Zonder de medewerking van de zwembadgebruiker is het onmogelijk het zwemwater in optimale conditie te houden. Als het water verzadigd is van olie en vetten dan neemt de kans op oor- en ooginfecties flink toe. De vetten kunnen niet worden afgebroken en blijven langere tijd in het water aanwezig. Als er intensief zonnebrandolie gebruikt wordt dan ontstaat er een vette laag op de oppervlakte van het water. Het water wordt ongezond. En wie wil er nou op zijn vakantie een bezoek brengen aan de huisarts? Niemand zit toch te wachten op een oorontsteking!
    WIJ GAAN VOOR....een  HEERLIJK HELDER ZWEMBAD!!

1 opmerking:

  1. Kijk, dat is nog eens een goed verhaal!! Ik zeg het wel steeds tegen onze gasten, maar ik zal ze dit verhaal ook nog eens door de strot duwen.

    BeantwoordenVerwijderen