Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

woensdag 13 april 2011

BALI -- Grote schoonmaak

Meer dan 20 vrachtwagens en twee bulldozers hebben afgelopen week het populaire strand van Kuta onder handen genomen. Ze kwamen het strand op om tonnen aan aangespoeld afval op te ruimen. Het afval zelf was in de afgelopen weken al aangespoeld.

De schoonmaak vond afgelopen donderdag plaats en zorgde er al snel voor dat de stranden van Kuta hun oude uitstraling, schone witte stranden waar de toeristen voor komen, weer terug kregen. Volgens NusaBali zou er tijdens de schoonmaak in totaal zo'n 100 kubieke meter aan afval van het strand gehaald.

Het hoofd van de Dienst Stadsbeheer van Badung, Putu Eka Merthawan, zei dat de schoonmaak niet volgde op een kritisch stuk in Time Magazine eerder deze week, waarin steen en been geklaagd werd over de afvalbak die Bali geworden is. "Dit is niet vanwege het stuk, maar een onderdeel van doorlopende schoonmaakwerkzaamheden. Dit soort afval komt altijd op de stranden aan en er wordt sinds november vorig jaar al intensief schoongemaakt."

Merthawan gaf wel doe dat de schoonmaakwerkzaamheden hinder ondervinden vanwege een tekort aan materieel en slecht onderhoud van de machines om de stranden schoon te houden. Bij het schoonhouden van de stranden zijn onder meer mensen betrokken van Dienst Stadsbeheer, beveiligers uit Kuta en vrijwilligers uit de gemeenschap.

1 opmerking:

  1. Word je op Bali vrijwilliger of treed je in dienst van Stadsbeheer? Nou ja, als jullie eigen strand maar schoon blijft.

    BeantwoordenVerwijderen