Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

donderdag 24 maart 2011

Spanje -- Zeebeving


Zeebeving van 3,1 op Richter schaal voor de kust van Alicante en Murcia

ALICANTE / MURCIA

Voor de kust van Murcia en Alicante, ter hoogte van los cabos de Palos (Murcia) en Santa Pola (Alicante), heeft woensdagmorgen om 11.15 uur een zeebeving van 3,1 op de schaal van Richter plaatsgevonden. 

Omdat de beving plaatsvond onder het zeeoppervlak is deze nauwelijks door de inwoners van beide streken opgemerkt. Ondanks het feit dat hier sprake is van een zeebeving en dat deze ver onder het zeeoppervlak plaatsvond, werd de beving later op woensdag toch gekwalificeerd als een aardbeving vanwege het feit dat de beving dichtbij de kust plaatsvond. De beving werd alleen gevoeld in plaatsen als Torrevieja en Guardamar del Segura waar geen meldingen werden gedaan van schade of onrust onder de bevolking.

Volgens de deskundigen is de aardbeving van woensdagochtend goed nieuws aangezien er al enkel weken sprake is van een spanning onder het aard- en zeeoppervlak. Alleen deze maand maart zijn er al vijf kleine aardbevingen geregistreerd in Ayelo de Malferit (Valencia), Cocentaina en Penáguila (Alicante) en Mazarrón (Murcia). Alle aardbevingen hadden een sterkte tussen de 1,7 en 3,1 op de schaal van Richter, iets wat elk jaar zo’n 50 tot 60 keer plaatsvind in het zuiden van de regio Valencia en Murcia. Een zeebeving wordt meestal gevolgd door een tsunami, net zoals twee weken geleden in Japan. Daar was de beving vele malen groter en het gevaar ook veel groter dan voor de kust van Spanje. Daarom was was er geen gevaar voor de bevolking in Murcia en Alicante.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten