Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

zondag 31 oktober 2010

Spanje -- Verkeer

"Permiso Internacional para conducir"
(internationaal rijbewijs)
Spanje staat bekend om zijn trage afwikkeling van het verlengen van o.m. het rijbewijs en overzetten van het kentekenbewijs. Dit alles en nog meer verbandhoudende met "het heilige karretje op twee of vier wielen" gaat via het kantoor van de Dirección General de Tráfico in Alicante. Dagelijks komen daar honderden mensen naar toe om dit soort zaken af te handelen. Het is daar elke dag weer een gekkenhuis. Alles gaat daar onder het motto "zorg dat je daar zo vroeg mogelijk bent want dan staat je niet zover achter in de rij". Het kantoor is geopend vanaf 08.00 uur maar de rij wachtenden gaat zich al om 07.00 uur vormen. Zoals we dat in Holland gewend zijn dit te doen op het gemeentehuis of postkantoor moeten alle inwoners van de gehele provincie Alicante naar dit onvriendelijke kantoor in de stad Alicante. Het heeft een uitstraling van dat Franco elk moment kan binnenwandelen om een even te controleren of alle ijzeren kasten nog goed sluiten.
Hoezo bureaucratie!
Omdat wij in januari 2011 weer naar Bali gaan dacht ik dat het aanvragen van het internationale rijbewijs ook wel weer iets zal zijn om naar dat gezellige kantoor van de Tráfico te moeten gaan. En dan weer met veel geduld wachten totdat we aan de beurt zijn na het trekken van een nummertje. In Holland vragen we zo'n ding gemakkelijk aan op het dichtstbijzijnde kantoor van de ANWB. Maar na enig googlewerk kwam ik tot de ontdekking dat het aanvragen ook kan bij de RACE, zeg maar de spaanse ANWB. En we hoefden zelfs niet naar Alicante omdat in het winkelcentrum AlJub in Elche ook een desk is gemaakt met een aardige juf daarachter waar het dus ook kan. Wij daar naar toe met niet al teveel verwachtingen want het is tenslotte Spanje. En ja hoor na het betalen van 23 euro en 53 eurocent en het overhandigen van 1 pasfoto en een kopie van het spaanse rijbewijs, kregen we te horen dat over 2 a 3 weken het rijbewijs klaar zal liggen. We worden gebeld als het zover is. En zo geschiedde het: na 3 weken het telefoontje van deze aardige, zeer rap ratelende, spaanse dame.
Dus we kunnen in januari met een gerust hart gaan deelnemen aan het hectisch en roekeloze linkse verkeer op ons geliefde Indonesische eiland Bali.

2 opmerkingen:

  1. Hallo Henk, Jacqueline. wij reizen ook graag naar Azie en wonen in Spanje. Vliegen jullie via NL of heeft Spanje ook goeie verbindingen?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Joke en Leo,

    Leuk dat jullie op onze blog reageren.
    Naar Azie vliegen kan het beste vanuit London, Amsterdam of Frankfurt. Vanuit Spanje is erg duur en veel overstappen.
    In januari a.s. vliegen wij wederom vanuit Frankfurt met Malaysian naar Kuala Lumpur.
    Vanuit Alicante met Air Berlin naar Frankfurt. Wel de avond ervoor en dan een hotelovernachting. De volgende morgen door naar KL.
    Vorig jaar hebben we via London gevlogen met Air Asia maar dan moet je bij de vterugvlucht de gehel nacht op Stansted blijven.
    Dus het is altijd wel wat!
    gr
    Henk en Jacqueline

    BeantwoordenVerwijderen