Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

donderdag 17 januari 2019

Trincomalee

Dag 8
Donderdag 17 januari
De wekker pingelt ons om 05.45 uit bed. Enigszins wat slaperig pakken we in en lopen in het donker naar net busstation van Galle. We hebben een busrit van een uurtje of  vijf voor de boeg. Het is half zes....daar staat ie al...de rode bus naar Trincomalee of zoals ze hier zeggen Trinco. We zijn niet de eersten, er zitten al donkere schimmen halverwege de bus. Onze rugzakken verdwijnen in de bagageruimte aan de achterkant. Er stappen steeds meer mensen in en de bus wordt gestart. We zijn de enige buitenlanders. Uiteraard ontbreekt ook  de harde muziek niet. De kaartjesverkoper komt eraan en wij moeten 347 roepees pp betalen. Dat is 1,75 euro. Onderweg wordt er vaak gestopt om mensen die langs de weg staan te wenken in en uit te laten stappen en dat moeten ze snel doen want de chauff wacht niet. Halverweg doen we een stop op het busstation van Vavuniya. Tijd voor een bakkie uit de cafetaria. Na een kwartiertje gaan we verder. Het is 11  uur en we rijden Trinco binnen. Op het busstation stappen we uit...."End of the line". 
We worden direct benaderd door een verlegen niet Engels sprekende tuktukdriver. Hij wordt geholpen door een man uit een winkel die wel een beetje Engels brabbelt. Hij begrijpt waar we heen willen. We hebben het opgeschreven.."Green Elegant Beach Resort". Voor 300 roepees brengt hij ons. Dit kleinschalige onderkomen ligt direct aan het prachtige brede strand. Hier nemen we een rustmiddag en gaan strand verkennen. We blijven hier twee nachten en gaan dan weer verder.
Na de siesta en een kop koffie wandelen we opnieuw over het prachtige strand. Het is heerlijk. We genieten.













Geen opmerkingen:

Een reactie posten