Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

zondag 27 januari 2019

Lipton's Seat

Dag 18
Zondag 27 januari 2019
We hebben heerlijk een klein beetje uitgeslapen. De kamer en het ontbijt zijn prima. Het uitzicht is minder maar dat zij zo. 
Om half negen hebben we een tuktuk genomen naar het uitkijkpunt Lipton's Seat. Een prachtige hoge plek in de bergen met een geweldig uitzicht over de theeterrassen. De lucht is strakblauw en weinig wind met een temperatuur boven van 12 graden. We genieten van Lipton op zijn bankje en het uitzicht. Na een koppie thee gaan we 14 km te voet terug via het dorp Dambetenne naar Haputale. Dambetenne is het laatste dorp wat bereikbaar is per bus. Vanaf hier is het 7,2 kilometer naar Lipton's Seat. Het is hier geweldig om te wandelen. Overal prachtige theevelden en andere natuur. Het is zondag en wordt er niet of nauwelijks gewerkt. Dit is de enige vrije dag voor de theepluksters. Dus is er geen aktiviteit tussen de theestruiken. Morgen om acht uur gaan ze weer aan de slag en dan zijn wij er ook bij om mooie kiekjes te schieten.
De theepluksters verdienen per 25 kg theeblaadjes 1.000 roepies (5 euro) Bij goed weer halen ze de 25 kg wel maar in de regentijd is dat minder. Huis en medische verzorging gratis. Ze wonen in nederzettingen met een school en tempel speciaal voor de theeplukkersfamilies. De meesten zijn hindoe en komen uit landen zoals Bangladesh. De mannen snoeien de theestruiken en verdienen daarmee 730 roepies per dag. Als ze op zondag werken zoals vandaag dan 1.000 roepies.
Als de theestruiken worden gesnoeid dan komen er drie maanden later alweer nieuwe theeblaadjes. Er zijn struiken die honderden jaren oud zijn. 
Het was vandaag een geweldige dag die begon met een strak blauwe lucht en die eindigde met binnentrekkende bewolking. Na 4 1/2 uur wandelen waren we weer voldaan terug in Haputale in de homestay. 



















Geen opmerkingen:

Een reactie posten