Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

woensdag 23 januari 2019

Kandy

Dag 14
Woensdag 23 januari 2019
De wekker rammelt weer vroeg. Na het ontbijt schudden we de hand en lopen we naar het bussstation. Het is rond half acht. We kunnen direct instappen in de rode bus naar Kandy. Het is een voor ons te krappe bus. De beenruimte is hooguit 40 centimeter. Na twee en een halfuur, op het heel erg drukke busstation van Kandy, stappen we uit met ingedeukte knieschijven. We staan nog even bij te komen, we rekken en strekken de ledematen en het lijf en stappen in een tuktuk naar Hotel City View. We worden weer heel vriendelijk ontvangen. De kamer is goed met goede bedden en een hete douche......en een lekker uitzicht. 
De "boy" van de homestay heeft om 12.00 uur een tuktuk geregeld. Het is een vriend van een vriend van een vriend....je kent dat wel. Hij brengt ons eerst naar de grote witte Boeddha (Bahiravakanda Vihara) boven op de berg met een schitterend uitzicht op de stad Kandy. Daarna rijden we naar de even buiten de stad gelegen theefabriek van James Taylor om het proces van theemaken te zien en uitgelegd te krijgen. De sorteermachines staan stil, de nieuw aanbreng van theeblaadjes komt morgen dus die vrouwen zijn al naar huis. Wel nemen we een kijkje in de drogerij...bloedheet daar! De dame van de uitleg begint te ratelen. Ik vraag: "Spreekt u ook Engels"? "Ohhh zegt ze...ik spreek nu Engels". Wij maar knikken maar we verstonden geen barst van haar gebrabbel met de draaiende machines op de achtergrond. Een werkende vrouw glimlacht. Na de rondleiding bood ze ons vriendelijk een kop thee met een koekkie aan. Dat maakte het weer een beetje goed. 
Na de thee rijdt de tuktukdriver ons naar de Botanische Tuinen. We lopen daar twee uur rond. Prachtig en wat een rust na een uurtje verkeerschaos en uitlaatgassen. We zitten op een bankje met uitzicht over de tuin en genieten. Om kwart over vier pikt hij ons weer op en brengt ons naar het danstheater. De voorstelling van een uur is schitterend.
Het is mooi geweest voor vandaag, terug naar de homestay. Op het dakterras is een pizzeria. De pizzabakker is een Srilankaan die zeven jaar in Italië pizzas heeft gebakken. En dat heeft hij goed geleerd. In zijn eigen kleioven op een houtvuur bakt ie ze hartstikke lekker. Heerlijk na twee weken rijst met curry. 
Ook vandaag was het weer een prima dag. Een strakblauwe lucht met een temp van dertig graden. De nachten zijn wel erg koel en dat is wennen en de afgelopen twee weken hebben we helemaal geen regen gehad. Laten we hopen dat het zo blijft. Morgen gaan we wandelen.....effe geen tuktuk.

Kandy staat bij de locals ook wel bekend als Maha Nuwara (Grote Stad) of gewoon als Nuwara (Stad). Kandy is vroeger de hoofdstad geweest van het laatste Singalese Koninkrijk wat viel nadat de Britten het innamen. Het stadscentrum ligt prachtig om een pittoresk meer, omringd door heuvels. Het centrum van de stad ademt één en al sfeer met oude winkels, mooie bouwwerken, edelsteen specialisten en een drukke markt.

















Geen opmerkingen:

Een reactie posten