Translate our blog in your language.

Japan Kanto and Tohuku

Japan Kanto and Tohuku
Onze reis naar Noord Japan: Tokyo-Kanto-Tohuku (klik op de foto)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

maandag 28 januari 2019

Ella

Dag 19
Maandag 28 januari
De kuiten staan strak en het lijf is lui. De noodzaak om vroeg op te staan is er niet maar we zijn wel weer vroeg wakker door de naastgelegen moskee.  Om kwart over elf gaat de "slow" train naar Ella. Anderhalf uur sporen. Maar eerst gaan we nog een klein uurtje terug naar de theeplantages van gisteren om de theepluksters aan het werk te zien. We rijden met de tuktuk de bergen in, veel thee maar geen pluksters. Op enig moment komen we een grote groep vrouwen en mannen tegen op de weg. Ze zijn in staking voor meer loon. Ze krijgen nu 730 roepies en willen er 1.000 (zondagtarief).
Er wordt dus vandaag niet geplukt en gesnoeid door de werkers van deze theemaatschappij. We gaan terug en zien toch nog pluksters aan de slag. Zij werken voor een privébedrijf. We maken kiekjes en rijden terug naar de homestay. We drinken koffie en lopen op ons gemak naar het station. Waarachtig komt de boemel op tijd. Stampvol, maar we kunnen er nog bij. Ik raak aan de praat met Julia die als freelance verslaggeefster gewerkt heeft bij o.a. het tv-programma "Man bijt hond". We zijn er.....Ella station....veel backpackers verlaten de trein. We nemen een tuktuk naar de homestay Village View. Een fijne kamer met een terras. Vanuit twee luie stoelen genieten van de door de vader van de eigenaar gebrachte thee met koekkies. We kijken uit op Ella's Rock. Een prachtig panorama. Onder ons terras loopt de spoorlijn...drie keer per dag komt de trein langs. We blijven hier drie nachten. De was wordt gratis gedaan door de hele aardige eigenaar Ruen. Dat is lekker, We zijn later in de middag langs het spoor naar het centrum van Ella gelopen. Ella  is "hot" en dat is te merken door de vele backpackers. Wij hebben de middag doorgebracht in een zitzak, een fles bier en een broodje kipburger. Vandaag geen rijst met curry.













Geen opmerkingen:

Een reactie posten