Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

zondag 17 juni 2018

De gouden Boeddha en 3D

Zondag 17 juni.
Weer vroeg op pad. Na het ontbijt....weer met een spiegeleitje.....naar de waterbus om er af te stappen op pier 4 (Chinatown). Vanaf hier is het nog 600 meter lopen naar de Wat Tramit. In deze tempel zit een massief gouden Boeddha dat drie meter hoog is, 5500 kilo weegt en ongeveer 200 miljoen euro waard is. Daarmee is dit het meest waardevolle Boeddhabeeld ter wereld. Het is een prachtige Boeddha die in een even prachtige omgeving valt te bewonderen. Gezien de drukte is het zeker één van de grootste "highlights" van Bangkok. Een mooie foto nemen is al een prestatie op zich want iedereen dringt zich naar deze Boeddha om er zo origineel mogelijk mee op de foto te kunnen. De selfies vliegen je om de oren. We lopen nog wat rond, kopen vers fruit en zoeken de ingang ban de MRT (metro) op om naar de Esplanade te gaan. Een grote shoppingmall met bioscopen en op de hoogste verdieping "Art in Paradise". We duiken naar binnen, betalen 400 Bath pp, trekken onze schoenen uit en maken veel grappige foto's. Superleuk.
Weer terug met de MRT naar Chinatown. Onze magen roepen om eten. Op elke hoek van de straat in Chinatown is er lekker eten, ook voor ons. Voor een habbekrats eten we noodles met kip. Het is mooi geweest voor vandaag. Met de tjokvolle waterbus terug naar het hotel om ons in de ruststand te plooien en later een duik in het zwembad te nemen. 













Geen opmerkingen:

Een reactie posten