donderdag 17 mei 2018

Grote schoonmaakaktie

Meer dan 8000 mensen, onder wie studenten, militair personeel, politieagenten en lokale Balinezen, namen afgelopen weekeinde deel aan een grote schoonmaakactie op diverse stranden op het Indonesische eiland Bali. Deelnemers verzamelden bijna 14 ton afval, schrijft The Jakarta Post. 
De schoonmaakactie vond gelijktijdig plaats op Tanjung Benoa Beach in Badung, Masceti Beach in Gianyar, Nyanyi Beach in Tabanan, Penuktukan Beach in Buleleng, Gilimanuk Bay in Jembrana, Segara Kusamba Beach in Klungkung, en op Matahari Terbit Beach, Biawung Beach en Mertasari Beach in de regio Denpasar.Helaas werd deze aktie niet uitgevoerd op de stranden van West Bali, behalve in Gilimanuk.


Het evenement is een initiatief van het directoraat-generaal Bestrijding Milieuvervuiling en Milieuschade van het Ministerie van Milieu en Bosbouw in samenwerking met het Regionaal Militair Commando. De schoonmaakactie heeft tot doel mensen bewust te maken van het afvalprobleem in de kustgebieden.
Uit onderzoek, dat vorig jaar werd uitgevoerd in opdracht van het Directoraat-Generaal Bestrijding Milieuvervuiling en Milieuschade, blijkt dat de wateren bij de Indonesische archipel 1,2 miljoen ton afval bevatten, dat voornamelijk bestaat uit plastic (31,44 procent) en hout (29,75 procent).
Het onderzoek werd uitgevoerd in 18 regio's en steden op Bali. In de regio Badung bestond het afval voornamelijk uit hout (64,22 procent), 13,9 procent van het afval bestond uit plastic.
 

Geen opmerkingen: