Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

donderdag 17 mei 2018

Grote schoonmaakaktie

Meer dan 8000 mensen, onder wie studenten, militair personeel, politieagenten en lokale Balinezen, namen afgelopen weekeinde deel aan een grote schoonmaakactie op diverse stranden op het Indonesische eiland Bali. Deelnemers verzamelden bijna 14 ton afval, schrijft The Jakarta Post. 
De schoonmaakactie vond gelijktijdig plaats op Tanjung Benoa Beach in Badung, Masceti Beach in Gianyar, Nyanyi Beach in Tabanan, Penuktukan Beach in Buleleng, Gilimanuk Bay in Jembrana, Segara Kusamba Beach in Klungkung, en op Matahari Terbit Beach, Biawung Beach en Mertasari Beach in de regio Denpasar.Helaas werd deze aktie niet uitgevoerd op de stranden van West Bali, behalve in Gilimanuk.


Het evenement is een initiatief van het directoraat-generaal Bestrijding Milieuvervuiling en Milieuschade van het Ministerie van Milieu en Bosbouw in samenwerking met het Regionaal Militair Commando. De schoonmaakactie heeft tot doel mensen bewust te maken van het afvalprobleem in de kustgebieden.
Uit onderzoek, dat vorig jaar werd uitgevoerd in opdracht van het Directoraat-Generaal Bestrijding Milieuvervuiling en Milieuschade, blijkt dat de wateren bij de Indonesische archipel 1,2 miljoen ton afval bevatten, dat voornamelijk bestaat uit plastic (31,44 procent) en hout (29,75 procent).
Het onderzoek werd uitgevoerd in 18 regio's en steden op Bali. In de regio Badung bestond het afval voornamelijk uit hout (64,22 procent), 13,9 procent van het afval bestond uit plastic.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten