Translate our blog in your language.

Japan Kanto and Tohuku

Japan Kanto and Tohuku
Onze reis naar Noord Japan: Tokyo-Kanto-Tohuku (klik op de foto)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

zondag 25 juni 2017

Terug in de realiteit

We zijn alweer drie weken terug van onze prachtige reis naar West Papua. Ook dit is Indonesië!
Om naar de Raja Ampat eilanden te mogen gaan moet er in Wasai flink betaald worden. Voor Indonesiërs RP 500.000 en voor toeristen RP 1.000.000. En dat is niet voor niets. Het is bestemd voor het behoud van het Nationale Park Raja Ampat. Deze eilanden blinken uit door schone stranden en zee. Tijdens het snorkelen was het ons vooral opgevallen dat er geen plastic afval te bekennen was. Dit is op andere plekken zoals Sulawesi en Java wel heel anders. Zelfs in de kleinste dorpjes staan afvalbakken die ook door de inwoners worden gebruikt. Alles keurig netjes en schoon.
Ook op Bali, volgens velen een paradijs, is het regelmatig een puinhoop. Vandaag was het weer zo'n dag dat iedereen zonder realiteitszin alle afval op het strand dumpt. Men realiseert zich niet dat ze hun eigen (ei)land aan het verzieken zijn. Men leeft hier van dag naar dag en denken niet na over de toekomst. Vreselijk jammer!
Morgen is het weer hoog water en is alles weer in zee verdwenen zonder te weten waar dit allemaal gaat aanspoelen. Vaak wordt de beschuldigende vinger gewezen naar de toerist maar wat hier de afgelopen dagen in Yehkuning is gebeurt is volledig te wijten aan de Balinese Hindoes. Dit zijn de sporen van vijf dagen ceremonies in de strandtempel. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten