vrijdag 2 juni 2017

Met zwemvliezen

Donderdag 31 mei 2017
De airco van het hotel in Sorong heeft ons aangetast. We zijn de dag enigszins hoestend en snotterend doorgekomen. We hebben daarom maar besloten er niet op uit te gaan met de boot. En eigenlijk....we hebben al op acht prachtige plekken gesnorkeld. Meer dan genoeg. Het is 12 uur als we verdoofd in de hangmat liggen. We worden wakker gemaakt om te komen eten. En jazeker.....stukken gebakken vis met groenten en rijst. Heerlijk klaargemaakt. Na het eten zoals gewoonlijk saai uitbuiken. In de loop van de middag zijn we het hangen zat en kuieren we naar het tweede dorp. Misschien is er wel internet. Maar helaas alle signalen zijn zo dood als een pier. Dan lopen we maar weer terug. Spelende kinderen wiilen met ons praten en vragen steevast hoe we heten. Dan zien we een klein manneke met de zwemvliezen van zijn vader of buurman staan. Dat wordt een gevalletje van jong geleerd, oud gedaan. 
Het is een gewoon dorpsbeeld....kinderen spelen in het water....de vrouwen doen de was of zitten bij het huis...en de mannen zit bij elkaar onder een boom. Zes kleine slapende puppies maken de luiheid compleet. Logisch want het is te warm overdag om actief te zijn. 
Morgen de laatste dag in de homestay. Ik heb morgenvroeg om half zeven afgesproken met iemand uit het dorp om door de jungle naar een hoog punt te klauteren waar we paradijsvogels kunnen spotten. Hopelijk zijn ze ons goed gezind en laten ze zich zien.
De avond komt naderbij en de rode gloed valt over de zee. Weer een dag voorbij.


Geen opmerkingen: