donderdag 25 mei 2017

Rondjes van de zaak

Donderdag 25 mei 2017
Het is hartstikke donker. De wekker rammelt. Het is 04.00 uur. We moeten eruit want onze vlucht naar Jayapura gaat om kwart over zes. Effe snel badderen en de laatste dingen nog in de rugzakken. Om zes uur schuifelen we de ontbijzaal binnen. Niemand te bekennen, hartstikke donker. Er staan wel boterhammen voor ons klaar. Zelf hebben we kaas en hagelslag. We happen onze bammetjes weg met een bak thee, op de kamer. Het is tijd om te gaan. Het is nog donker en geen ojek of taxi te zien. Toevallig staat er een busje voor de deur met mensen van een bedrijf van de luchthaven. "Mogen we meerijden?"....de chauffeur: "natuurlijk kan dat!". Wij met onze rugzakken achter in de bak op weg naar het vliegveld. Daar ingecheckt en weer bijbetaald voor het overgewicht. Iets meer dan op heenvlucht...het zal de peniskoker zijn! 
We vertrekken op tijd en landen een uur later op Sentani Airport in Jayapura. Daar eerst koffie en daarna weer inchecken voor onze vlucht naar Sorong. Een kleine vertraging maar dat is normaal in Indonesië. 
Eerst een tussenlanding op Manokwari. We wachten daar 25 minuten. Bijtanken zeker. We vertrekken weer, nu naar Sorong. We naderen Sorong maar we maken eerst nog een rondje boven een prachtig eiland. Nog een rondje....en nog een rondje....en nog een vierde rondje van Garuda....nou vooruit maar dan nog een laatste rondje....ee zijn inmiddels al drie kwartier aan het rondjes vliegen. Er is een inspectie van de landingsbaan dus er kunnen "even" geen vliegtuigen landen. We zetten dan toch de landing in. Gaat soepeltjes maar we staan weer bij de verkeerde bagageband. De schermen zijn zwart dus weten we niet welke band. Maar we komen er altijd weer uit.
Door de vertraging is shuttle van het hotel weggegaan. We staan buiten en bellen. Hij komt eraan. Een kwartiertje later stappen we in. Aan de overkant van de uitgang van het vliegveld is de Tourist Info. Daar kunnen we de Permit Raja Ampat en de tickets voor de boot van morgenochtend kopen. Ik vraag hem daar heen te gaan masr helaas het is een "rode dag" op de kalender en dat betekent een vrije dag en dus gesloten. Het zal te maken hebben met het begin van de Ramadan. Dan maar de tickets kopen in de haven en de permit in Wasai.
Of.....we informeren bij de vriendelijke dame van de receptie of er nog een ander adres is voor de permit. " Oh dat weet ik niet, ik bel mijn marketingmanager wel even". Ring ring ring.....hij zegt dat het ook kan in hotel Meridien. Wij daar naar toe met de chauff. We stappen binnen.....wat een dooie boel zeg. Maar er steekt een hongerig (ramadan) koppie boven de receptiebalie uit. Wij vragen en hij antwoordt: "nee hoor dat kan hier niet, moet je naar de Tourist Info morgen want vandaag gesloten". Pffff wat een oud nieuws. Hier worden wij zó moe van!
We bivakkeren in een prima kamer. We vinden zelf dat we deze luxe kamer verdiend hebben. De kamer ligt een flink stuk lopen van receptie en restaurant. Als we weg willen dan bellen we de chauff van het hotel en die brengt ons met de auto naar het ontbijt. 
Het is "teatime"....en dat wordt op de brommert bezorgd.
Het regent keihard dus we besluiten er niet meer uit te gaan. We hebben op het vliegveld van Jayapura nog wat lekkere snacks gekocht en gebruiken we nu als avondeten. Morgen om zeven uur begint de nieuwe dag met het ontbijt en dan door naar de haven. De chauffeur van het hotel brengt ons kostenloos....service van het hotel.


Geen opmerkingen: