Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

zaterdag 15 april 2017

Kuningan

De Balinezen geloven dat Hari Raya Kuningan de dag is waarop hun voorouders terug te keren naar de hemel na een bezoek aan de aarde tijdens het 10 dagen durende Galungan feest. Ze maken offers die worden meegegeven aan de voorouders op hun afscheidsdag.
Het aanbod omvat vergeelde rijst (Kuningan is afgeleid van het woord kuning=geel) wat geplaatst is in samengevouwde kokosbladeren. De gele rijst is het symbool van dankbaarheid van de mens naar God voor al het leven, vreugde, rijkdom, gezondheid en voorspoed. De offerceremonies vinden plaats in de ochtend. Het is dan erg druk in de straten en op kruispunten waar de tempelpolitie het verkeer regelt zodat men veilig over kan steken want iedereen gaat naar of komt terug van de tempel waar men het fruit en ander voedsel zegent. Rond een uur of 10 zijn de straten, tempeltjes en opritten bezaaid met kleine offertjes. De "penjors" (lange bamboestokken met versierselen) die geplaatst zijn één dag vóór Hari Raya Galungan zijn inmiddels al aan het verdrogen en zullen spoedig weggehaald worden en verdwijnen uit het straatbeeld. Over 210 dagen worden ze weer opgesierd en geplaatst bij de ingang van het erf.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten