Translate our blog in your language.

Japan Kanto and Tohuku

Japan Kanto and Tohuku
Onze reis naar Noord Japan: Tokyo-Kanto-Tohuku (klik op de foto)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

dinsdag 8 maart 2016

Veerboot gezonken

07-03-2016 | NIEUWS


Reddingswerkers hebben op zondag 6 maart 2016 het lichaam van de laatste vermiste opvarende van de Rafelia II geborgen. Mogelijk gaat het om het lichaam van de kapitein van de veerboot die vrijdagmiddag (4/3) door nog onbekende reden zonk. De Rafelia II met 81 mensen aan boord was op weg van Bali naar Java.
76 mensen zijn niet lang nadat het ongeluk had plaatsgevonden levend uit het water gehaald. Een reddingsteam vond zaterdag vier levenloze lichamen van de opvarenden van de veerboot. Onder de slachtoffers zijn onder meer een moeder en haar 18-maanden oude baby.

Er was veel onduidelijkheid over het precieze aantal mensen aan boord. Het passagiersmanifest maakt melding van slechts 51 opvarenden. 


     Een kilometer van Oost-Java


Het ongeluk gebeurde bijna een kilometer van de bestemmingshaven Ketapang, Oost-Java. De veerboot vervoerde tenminste 29 voertuigen waarvan het merendeel trucks en minibussen. Op amateurbeelden gemaakt door passagiers van langsvarende veerboten is te zien hoe de Rafelia II kantelde en  niet lang daarna zonk. Er wordt nog onderzoek gedaan naar de precieze oorzaak van het ongeluk.

Het Indonesische minister van Transport heeft intussen laten weten de vergunning van het veerbedrijf in te trekken.

Indonesië is sterk afhankelijk van veerdiensten die de belangrijkste eilanden in de archipel met elkaar verbinden. Bootrampen komen echter vaak voor. Deze zijn grotendeels te wijten aan jarenlange onderinvestering in infrastructuur. Ook is het zo dat veerboten vaak overbeladen zijn. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten