Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

donderdag 7 januari 2016

Negara

even buiten Negara zijn de rijstvelden adembenemend


Negara is hoofdstad van de provincie Jembrana. Op drie uur rijden van Denpasar en een uur van de boot in Gilimanuk naar Java. Bijna iedereen die van of naar Java gaat rijdt hier doorheen zonder belangstelling omdat deze plaats niet in de boeken staat als toeristische. De enige stop die men nog wel eens wilt aandoen is de supermarkt Hardys. Maar daarna is het weer snel verder. De plaats zelf heeft niet heel veel te bieden maar het geeft wel een indruk van een provinciestadje zonder de drukte van de toeristen. Het dagelijkse leven in het West Bali. De dag begint hier vroeg in de morgen op de grote markt aan de hoofdstraat Jl. Nugarah Rai. Vanaf een uur of tien is het al een stuk minder omdat de lokale bevolking de verse groenten en ander eten al heeft ingekocht. Vooral in de kleine dorpjes rondom Negara hebben nog veel mensen geen koelkast en wordt al het eten elke dag vers gemaakt op een houtvuur. Men heeft wel een gasflesje maar dat wordt zeker niet altijd gebruikt. De traditie en gewoonte hier is koken op gesprokkeld of gekregen hout want dat kost niets. De werkverschaffing bestaat uit werken in de bouw, de visserij of op de rijstvelden. Jonge mensen die van school komen hebben vaak geen baan en wijken uit naar Denpasar of gaan werken op een Cruiseschip en zijn langere tijd van huis om het gezin te onderhouden. In de droge tijd tussen maart en oktober is er de bekende Mekapung ofwel de Bullraces. Een kleurrijk spektakel. Het gebeurt hier ook om de hoek maar wij hebben zelden een buitenlander gezien. Vooral bij de races om de Bupaticup en de Rydercup gaat het er fanatiek aan toe.
Mekapung
Aan de kustlijn liggen de prachtige ongerepte zwarte zandstranden waarbij het gezicht bepaald wordt door de vele vissersbootjes, de scharrelende honden en de juttende dorpsbewoners. Vooral in de vroege morgen als de oranjegekleurde zon opkomt is het een pure belevenis. Met de minuut is de groeiende warmte voelbaar. Als de zon weer stevig staat te branden zijn de vissers alweer van de nachtelijke vangst terug naar huis. De bootjes staan weer op het hoge gedeelte van het strand en de honden zijn verdwenen. Er is niemand meer te zien. Het strand is stil en verlaten. Dit is het pure leven op West Bali waar de toerist snel aan voorbijgaat richting het drukke zuiden van het eiland waar volgens de boeken "het te doen is". 
Toeristische tips:
- Het beste hotel in Negara is: 
Hotel Wirapada (vlakbij supermarkt Hardys), een prima kamer met warmwater, ac en tv voor RP 350.000 inclusief ontbijt.

-  Bullraces "Mekapung" in Delod Berawah
- Pura Rambut Siwi, een prachtige tempel, hooggelegen met uitzicht op de zee.
Pura Rambut Siwi
- Pantai Rening, een puur strand met een nieuwe wandboulevard.
Pantai Rening
- Perancak, hier liggen prachtig beschilderde vissersboten.
Perancak
- Perancak, het zeeschildpaddenopvangcentrum "Kurma Asih"
- De uitgestrekte rijstvelden, op zijn mooist in december/januari met de jonge aanplant.
waarbij met enig geluk te zien is hoe de sawas traditioneel geploegd worden met de karbouw.
ploegen met de karbouw
- Het West Bali National Park, voor treks onder begeleiding van een gids.
- Menjangan Island, snorkelen en duiken
Menjangan Island
- Taman Wana Nature Park in Palasari, voor wandelingen in de natuur.
- Pebuahan, gegrilde vis eten op het strand terwijl de vissers de netten binnenhalen.
Pebuahan
verse vis



Geen opmerkingen:

Een reactie posten