Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

maandag 26 januari 2015

Weer thuis op Bali

26 jan.2015
Na onze terugkomst in Ambon zijn we één nacht in Hotel Sea gebleven.Rond het middaguur zijn we naar de overkant gelopen om op een rode angkot naar het vliegveld te stappen. Voor RP 60.000 (taxi kost RP 250.000) werden we voor de slagboom van Pattimura Airport afgezet. We moesten wel een twee uurtjes wachten want het inchecken begon om 14.00 uur. We waren de eerste en zodoende konden we beslag leggen op ruime plaatsen bij de nooduitgang. De reis naar Surabaya bestond uit twee vluchten.
Eerst van Ambon naar Makassar op Sulawesi en daarna opnieuw instappen in hetzelfde vliegtuig naar Surabaya op Java. Daar met de taxi voor RP 115.000 naar Station Gubeng. Ook daar moesten we twee uurtje wachten alvorens we om 22.10 op de trein konden stappen naar Banyuwangi (6 1/2 uur). Na aankomst daar met een fietstaxi naar de nabijgelegen haven voor de overtocht met de Ferry naar Gilimanuk. Alles verliep fijntjes. We liepen het haventerrein af en onze vriend Jan kwam ons al tegemoet.Hij heeft ons thuis gebracht waar onze hond Madé dolenthousiast stond te wachten. We hebben een prachtige reis achter de rug. De Molukken zijn meer dan de moeite waard om te bereizen. Het is een bestemming waarbij plannen een moeilijk ding blijkt te zijn. Vaak valt dat in het water. Het is tijdrovend en het transport is vrij onbetrouwbaar. Heb je de tijd dan zijn de Molukken een geweldig reisdoel met voor ons als hoogtepunt de Kei- en vooral de Bandaeilanden. Allemaal bedankt voor het meereizen en hopelijk hebben jullie genoten van onze reis. We pakken ons leventje op Bali weer "gewoon" op en daarover blijven we natuurlijk schrijven.
De trein is leeg en wij gaan naar huis
Met de becak naar de haven
Naar de overkant.
Onder: aankomst in Gilimanuk, weer terug op Bali

Geen opmerkingen:

Een reactie posten