Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

zondag 11 januari 2015

Sop Saudara

11 jan. 2015
We zijn erg lui. Het enige wat we vandaag gaan doen is het centrum van Ambon verkennen. Ik ben al erg vroeg wakker en ik hoorde om vijf uur de regen tegen het enige raam van de kamer kletteren. Om half acht wordt er op de deur geklopt...."roomservice". Wat krijgen we nou dat hebben we niet besteld. Twee borden nasi goreng en twee kopjes thee. Niet echt hét moment om een bord nasi goreng naar binnen te werken maar het is wel een fijne service. De thee smaakte goed. We stappen rond het middaguur uit het hotel, we steken onze hand op en wat stopt er voor onze neus...een rode angkot. Gisteren hadden we het sterke vermoeden dat die kleur naar het zuiden rijdt maar deze kwam uit het blauwe noorden. Nu weten wij het ook niet meer maar later blijkt deze kleur naar Pulau Leihitu waar het vliegveld ligt, te rijden. Dat is niet het noorden, niet het zuiden, niet de kota maar de andere kant van het water. Het busje waar wij ingestapt zijn kwam dus van het vliegveld Pattimura genoemd naar de held van Ambon. Op Bali hebben ze Ngurah Rai en hier hebben ze Pattimura. Na wat geslenter over de kleurrijke markt hebben we eerst een bak Sop Saudara gegeten en daarna koffie gedronken in het café van gisteren Sibu Sibu. De immens populaire lokale Sop Saudara met witte rijst en sambal, het enige gerecht verkrijgbaar in deze eetgelegenheid, is een typisch gerecht van Ambon. Het smaakte niet slecht maar we hadden sterk de indruk dat het een soort ingewandensoep is vanwege de stukjes lever en andere niet benoembare bruine dingetjes. Op de wanden van Café Sibu Sibu prijken de foto's van bekende Molukkers. Niet alleen uit Ambon maar ook uit Holland zoals Simon Tahamata. Het is een bekend café met diverse soorten koffie. Neem de Kopi Rarobang Susu Madu (witte ginger koffie gemengd met honing en noten) en je weet zeker dat je die nooit meer zal drinken. Wat een bocht!....zei Jacqueline. Ik ging voor het zekere door zoals gisteren een wel drinkbare koffie Sibu te nemen maar zij wilde eens een keer helemaal wat anders. Ahhhhh fijn....dat was zeker heel anders. We zijn teruggelopen naar de angkotterminal en zijn met een groen busje naar het hotel teruggegaan. Vanavond gaan we onze zakken weer inpakken want we stappen morgen op de bus naar Sawai op het grote eiland Seram. Een dag reizen naar een prachtige plek aan het water.

     Pattimura
  1. Thomas Matulessy, bekend als Pattimura Muda, was een Ambonese soldaat die een opstand leidde tegen de Nederlandse bezetting op Saparua bij Ambon op de Molukken. Vermoedelijk kwam hij van Groot Kei en was zijn oorspronkelijke naam Kebres of Kabres.
Info
Hotel Sea, Kota Ambon
standaard kamer met ac, prima dubbelbed en warm water uit een stortdouche.
Prijs. RP 275.000 per nacht/ per kamer incl. ontbijt op de kamer.
Afstand naar het centrum:  3 km. De angkot stopt voor de deur. Prijs RP 3.000 pp
Café Sibu Sibu
met Simon Tahamata aan de muur
Een bakkie Sop Saudara
Vergane glorie van Ambon
Op en aan de rand van de kleurrijke markt
Onder: de held Pattimura

Geen opmerkingen:

Een reactie posten