Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

donderdag 4 december 2014

Snorkel- en bootdag

3-12-2014
Weer lekker hoor zo'n ontbijtje...vandaag roerei met tomaatjes en nog veel meer...op toast. Een koppie thee erbij en de dag kan beginnen. Na flink wat regen in de nacht is het nu prachtig weer. We lopen terug van het ontbijt naar onze hut en de gehuurde bemo (een klein blauw busje) staat al te wachten naast de keuken. Maar wij en ook Ona waren nog niet klaar. Nog lange niet.
Vandaag gaan we snorkelen bij de kleine eilandjes voor de kust van Tobelo. Ona gaat mee om wat vissen klaar te maken op het strand van Pulau Kakara. In twee grote koelboxen aan eten en drinken geen gebrek. Maar eerst met het bootje naar het kleine eilandje Pulau Tolonuo. Hier zijn we van boord gesprongen om de onderwaterwereld te spotten. Helaas is er hier veel koraal vernietigd door het dynamietvissen. Maar ondanks dat hebben we toch mooie vissen en koraal gezien. Maar als we een cijfer mochten geven..een zesje plus. Na deze snorkelduik zijn we gevaren naar Pulau Kakara. Daar hebben we eerst een half uurtje gesnorkeld om daarna de meegenomen vis klaar te gaan maken en te veroberen. Na een uurtje sudderen op de gril waren ze klaar. Met tomatensalade, casave, groene groenten en een biertje hebben we zitten smullen van een Kakatoevis. Even uitbuiken en lachen en op naar het volgende bountyeiland...Pasir Timbul. Door de hoge golven rondom dit robinsoneiland konden we er niet bij komen om daar aan land te gaan. We zijn doorgevaren naar Pulau Meti. Hier was in de WOII een vliegbasis van de Japanners. Nu zijn op de landingsbaan huisjes gebouwd maar de originele strip is op enkele plekken nog te zien. Voor wat het waard is. Nadat we uitgezwaaid waren door de Kepala Desa (het dorpshoofd) zijn we teruggevaren naar ons verblijf...de Kupa Kupa Cottages. Het was een mooie dag. Eerst even lekker gebadderd en daarna aan de nasi goreng met gebakken kip. Helaas is er geen internet dus dit verslag wordt later gepubliceerd.
We gaan aan boord
Prachtig koraal

Daar ligt ie....de kakatoevis
Een lekker strandje
En dat de vis maar mag smaken

De voormalige landingsbaan van de Jappen op Pulau Meti
Onder: Pulau Timbul

Geen opmerkingen:

Een reactie posten