Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

vrijdag 12 december 2014

Pulau Ternate

11 dec. 2014
Dit is één van de grotere eilanden van de Noord Molukken. De bevolking is grotendeels moslim en dat is te zien aan het grote aantal moskeeën. Wij hebben ons genesteld voor een paar nachten in Ternate Kota, de grootste stad van het eiland en de Noord Moukken. Ternate wordt gedomineerd door de vulkaan "Gunung Api Gamalama". Omdat het nogal heet is zijn we vanmorgen om acht uur al naar de markt gelopen. We zijn al op veel markten geweest maar deze is knettergek. De mensen zitten buiten op een kluitje lachend en roepend. De gehele dag moeten we het aanhoren " hé mister". We worden er soms gek en ook melig van maar het zal wel goed bedoeld zijn. Naast de straatmarkt is de overdekte vismarkt. Altijd een spectakel.....heel veel vis en hier vooral heel veel tonijn, groot en erg groot.
Na het kopen van een trossie bananen zijn we naar het "Benteng Oranye" gelopen. Niet veel bijzonders maar ze zijn daar wel een prachtige nieuwe gracht aan het bouwen rondom het fort. Daarna terug naar de markt en daar op een bemo gestapt naar het kraton (Istana Kesultan)
Gebouwd in 1834 en later gerenoveerd in koloniale stijl. Het is nog steeds bewoond door de sultan en zijn familie. De sultan was niet thuis dus kon de ontmoeting met hem onder het genot van een bakkie koffie met een koekkie niet doorgaan. Dan maar op de foto met enkele medewerkers van zijn uitgebreide staf en een bezoek aan het museum. Helaas volledig leeg wegens "renovasie". Na een onderonsje met een aardige man hebben we enigszins uitgerust, want het blijft zweten, de benenwagen genomen op zoek naar de Chinese Tempel. Moeilijk te vinden dus dan eerst maar de grote Mall voor een westers bakkie koffie. In een heerlijke koele omgeving met keiharde muziek hebben we genoten van een heerlijke ijskoffie met Indonesische slagroom. Een rib uit het lijf voor RP 130.000 maar dat moet af en toe kunnen. We gaan verder op zoek naar die Tempel. We lopen een klein straatje in en we vragen waar ie is. Niemand die het herkent totdat we de straat uitkijken en het hek zien. Gesloten met op een dik hangslot erop. De mensen hier zijn absoluut niet bezig met wat Ternate heeft te bieden aan toeristen. Ook hier leven ze van dag tot dag. Dit was het voor vandaag. Meer dan genoeg. De dag begon prachtig op de markt maar daarna.....de sultan niet thuis..zijn museum gesloten en de tempel dicht. Na deze enerverende ochtend hebben we het zweet van ons lijf gebadderd en zijn we in slaap gevallen. Aan het einde van de middag hebben we nog een korte wandeling gemaakt en onderweg gegrilde kip gegeten met giga hete sambal en een enorme grote bak met witte rijst. Morgen gaan we met de bemo naar het noorden. 
Info:
Taxi van vliegveld naar Ternate Kota RP 100.000
Accomodatie: Penginapan Saqavia in Ternate Kota, tel.no. 09213111147
Internet: geen wifi
Op loopafstand van de haven en geldautomaat Bank BNI
Rumah makan om de hoek op de hoofdstraat.
Kamer (no. 19) met ac, tv en douche warm en koud water RP 195.000, geen raam.
Ontbijt tussen 08.00 en 09.00 uur wordt gebracht op de kamer: nasi goreng
Kosten bemo in kota: RP 6.000 per rit pp
Een gekke markt met veel vrolijke vrouwen


Heel veel tonijn
Fort Oranye met op de achtergrond de slotgracht in aanbouw
Hier woont de sultan


Een heerlijke ijskoffie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten