Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

dinsdag 9 december 2014

Prachtige eilandjes

Mijn verjaardagskadootje: met de speed naar vier van de vele prachtige eilandjes gelegen tussen Halmahera en Pulau Morotai. Vroeg opgestaan want we hebben om acht uur afgesproken met de bootsman. Zijn maatjes brengen ons naar drie onbewoonde en één bewoond eiland. Deze bountyeilanden hebben prachtige witte stranden en zijn omgeven door azuur blauw water. Het eerste eiland was Pulau Zum Zum waar de Amerikaanse generaal Douglas Mac.Arthur zijn commandocentrum had tijdens de herverovering van de Pacific op de Jappen. We hebben daar rondgewandeld en het monument bekeken. Toen zijn we naar Pulau Dodola gevaren. Wat een prachtig eiland. Niemand te zien op de poederwitte stranden. Heerlijk gezwommen en gerelaxed.
Na anderhalf uur weer aan boord. Nu naar Pulau Galo Galo. Weer zo'n allesovertreffend plekje. Gewandeld en foto's gemaakt. Na een klein uurtje terug in de speed naar het laatste eilandje Pulau Kolorai.
Hier wonen wel mensen en leven van de visvangst. Toen wij er waren ademde het kleine dorpje rust en luiheid uit. Alleen de kinderen waren in beweging, de rest lag of zat onder een boom in de schaduw. Het was ook heet. We hebben nog wat gesnorkeld maar het koraal is minimaal en niet bijzonder. Na een half uurtje hielden we het voor gezien. Het was prachtig allemaal maar een halve dag in de zon is meer dan genoeg. De hoogste tijd om terug te varen naar Daruba op Morotai om te gaan rusten! Morgen pakken we onze biezen en gaan we niet naar Pulau Ternate maar wel naar Pulau Tidore. Onze opmerking van gisteren dat je ergens pas zeker van bent als je erin of erop zit, was niet uit de lucht geplukt. Laat in de middag kregen we een belletje dat het vliegtuig naar Ternate alsnog volgeboekt is. Te vroeg gejuicht! Shit, shit, shit, moeten we toch met de speed, auto en speed verder. Nu we toch een hele dag moeten reizen hebben we besloten om eerst naar Tidore te gaan en daarna naar Ternate.
Maar eerst gaan we de bestelde taart ophalen en opeten want we hebben tenslotte een klein feestje te vieren.
Weer een jaartje ouder!
Generaal MacArthur op Pulau Zum Zum

Pulau Dodola
Wat vervelend!
Op het witte strand....stil en verlaten....

Wat een geweldige stek
Zij wilde graag op de foto.....op Pulau Kolorai

Geen opmerkingen:

Een reactie posten