Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

vrijdag 26 december 2014

Pasir Panjang

21 dec. 2014
Dit is het mooiste strand van de Kei Eilanden: Kei Kecil en Kei Besar. Het strand is drie km.lang en bestaat eigenlijk uit twee stranden: Pantai Ngurbloat en Pantai Ngursarnadan. Het begint bij het dorpje Ngurbloat, wat betekent "lang zandstrand". Het is een prachtig strand met wit poederzand gadegeslagen door hoge palmbomen die naar voren hangend over het strand hun schaduw creeëren. 
Vanaf de Penginapan is het 100 meter lopen. Het is erg populair bij de inwoners van Langgur en Tual die op zondag met hun familie komen recreëren. Op de andere dagen heb je het strand voor jezelf, stil en verlaten. In het verlengde ligt het andere gedeelte bij het dorpje Ohoililir. Volgens de boeken kan er over de gehele lengte op 100 meter van het strand gesnorkeld worden. Ik heb dit vandaag gecheckt en ik heb alleen maar zeegras en geen koraal en vis gezien. Wij zitten in Ngurbloat en dat is een heel klein dorpje waar de katholieke locals op het gemakkie hun dagelijkse ding doen. Het straalt altijd rust uit. De mensen liggen vroeg te bed maar staan ook erg vroeg op. Ik moest vanmorgen om half vijf naar het toilet en toen zat Mama Tita al te strijken. De meeste activeit is dan ook s'morgens en laat in de middag. Niet iedereen heeft een eigen waterput en dan gaat men water halen bij de dorpsput naast de kapel waar men op zondagen naar toe gaat. Het water halen gebeurt meestal aan het einde van dag. 's Morgens is het dorp gevuld met kookgeuren want dan wordt het eten bereid voor de middag. Wij vinden het een geweldige plek. De enige geluiden zijn de af en toe voorbij ronkende motoren en de pruttelende bemo's 1 x per uur, de spelende kinderen en vooral de schitterend fluitende vogels. Je ziet ze niet maar je hoort ze des te beter. Vroeg in de morgen en tegen het donker worden fluiten ze op z'n mooist omdat het dan muisstil is. Wij vinden het een genot om dan buiten te zitten. Het is niet alleen genieten van het strand maar ook van de frisse groene natuur die woekert aan de rand van het strand en langs de smalle weg. Bloemetjes, orchideeën, palmbomen, varens, kevers en spinnen hangend in hun rag die deze pracht maken. Morgen gaan we verkassen naar de Penginapan Coaster Cottages bij Ohoililir aan de Pasir Panjang maar dan aan het gedeelte Pantai Ngursanadan. We blijven daar drie nachten. Het is maar 2 km verderop maar toch weer anders.
Het prachtige witte zandstrand Pasir Panjang

Kinderen bij de dorpswaterput
Prachtige spinnen en bloemen aan de rand van het strand

Onder: het kerkje van Ngurbloat

Geen opmerkingen:

Een reactie posten