Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

vrijdag 26 december 2014

Pantai Ngursanadan

22 Dec. 2014
Na drie nachten bij Mama Tita in Ngur Bloat te hebben geslapen is het moment weer aangebroken om te gaan verkassen. Mama Tita krijgt van ons een pluim, een dikke pluim. Ze deed heel erg haar best om het ons naar de zin te maken. Haar Penginapan Villa Monica is heel erg schoon en ze kookt heerlijk. Niets is haar teveel. Altijd vriendelijk. Dit mag zeker vermeld worden. Wij zijn niet meer de enige gasten. Een Duits paar is hier ook neergestreken. Zij gaan een dag naar Langgur en wij vertrekken naar Coaster Cottages hier 3 km. verderop aan het ook weer mooie strand van Ngursamadan bij het dorp Ohoililir. 
In de straat één van de weinige bemos aangehouden. "Even deze mensen afzetten, omdraaien en dan kom ik terug om jullie naar Ohoililir te brengen". Na een uur wachten nog geen bemo gezien. Mama Tita ging bellen en even later kwamen twee dorpelingen met de motor. Achterop met de grote zak op de rug en het kleine zakkie op het stuur voor RP 10.000 RP naar Coaster Cottages. We waren er al vroeg en behalve wat gasten niemand te zien. Gereserveerd? "Ja gisteren bij Mama Ketty". Één van de gasten: "ze zijn er niet, ook Mr.Bob is vertrokken". "Hier achter staat een receptiehok met een groot bord aan de muur en daar kan je zien of je naam er op staat? Wij naar dat hok en we hadden al het gevoel.....geen naam. "Het is hier een volle bak maar je weet het nooit want van enige organisatie is nauwelijks sprake". "Het is hier komen en gaan". We raken aan de praat met o.m. Een nederlandse journalist van het Parool en na een uurtje was Mama Ketty weer terug en die had een "oude" cottage voor ons gereseveerd van mensen die we net zagen vertrekken. Mooi, goed gedaan! Een hutje met een prachtig uitzicht over de zee met het witte strand onder ons. Een paar traptreden af en het warme water spoelt spontaan over je voeten. Een prachtige plek. Er staat beschreven dat er recht voor de deur een mooie snorkelplek is. We hebben het 's middag proberen te ontdekken in het troebele water maar verder als wat koraal en een lionfish kwamen we niet. Verderop schijnt een drop- off te zijn maar dat is voor ons te ver zwemmen zonder flippers. Verder hebben we deze dag niet veel gedaan, behalve dat eten, dat drinken, dat zwemmen en dat luieren. We blijven hier drie nachten. 
Info
Accomodatie: Coaster Cottages in Ohoililir (Kei Kecil)
Tel.mob. 081343472978, contactpers. Mr.Bob
Strand: Pantai Ngursamadan
Ligging: Op het strand
Prijs: Oude cottages RP 165.000. - nieuwe cottage RP 220.000 - prijs per cottage, per nacht.
Het verschil is de nieuwe ruimer zijn maar liggen bij de ingang en eetruimte. De oude zijn rustiger gelegen. Minder last van in- en uitlopende mensen. Wij slapen in een oude. Een slecht matras maar wel een prachtig utzicht op zee.
Eten: drie maaltijden - ontbijt, middag en avondeten: RP 110.000 pp
En dan nog een familyhouse voor RP 700.000 per nacht
Indien geen drie maar twee maaltijden gewenst zoals ontbijt en avondeten, geen probleem en wordt de prijs aangepast.
Thee en koffie: ' smorgen vroeg om half zeven wordt er een kan warm water en twee schone glazen bij de cottage gebracht. Thee en koffie is in de cottage aanwezig.
Motorhuur: RP 100.000 per dag en dat is duur.
We nemen afscheid van Mama Tita
Gezellig wachten op Mana Ketty bij Coaster Cottages
Een lionfish in het troebele water
Ook weer een prachtig strand
De avond valt langzaam over Pantai Ngursamadan
Onder: de zonsondergang vanaf het terras voor onze hut.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten