Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

zaterdag 6 december 2014

naar Morotai

6 dec. 2014
Het is 10.00 uur en we zijn in het haventje van Tobelo. De tickets kosten RP 103.000 pp. We zijn no. 10 en 11 op de lijst. Nog 7 want bij 18 is ie vol en dan gaan we. We zijn de enige toeristen en worden met open monden en grote ogen aangekeken. Het is 11 uur, nog vier mensen en we zijn vol. Het is half 12 en nog zijn we niet vol dus hebben we met z'n allen de overgebleven lege plekken betaald. Ieder RP 10.000 neerleggen en we gaan. Wachten op zo'n steiger met een afdak is nooit saai maar geduld is een schone zaak. Aan boord....Terwijl ik nog aan het stoeien was om de rugzakken op het dak te krijgen was Jac. er als de kippen bij en kreeg van de medepassagiers een mooi plekkie op de eerste rij. Na tien minuten varen bleek dit helemaal niet de beste plek te zijn want zij werd met regelmaat bewierookt met de stuurmans okselgeuren die verspreid werden door de zeewind via het opgeklapte raampje. De man naast mij rook ook al niet te fris en dan is anderhalf uur varen meer dan genoeg. Samen met alle bagage in één motorbecak, die ze hier "bentor" noemen, zijn we op zoek gegaan naar een redelijke slaapplek. De ene was te vies, de andere te muf en weer de andere te duur. We zijn beland in Pacific Inn. Door een tegenbod te doen op de prijs van RP 275.000 zijn we terecht gekomen op ons budget van RP 250.000. Een goede schone kamer met een goed bed, airco en tv. Eerst maar op zoek naar een eethuis "rumah makan". Vrij snel gevonden en lekkere "ikan bakar" gebakken vis met rijst, een gekookt ei, maiskoekjes en tempe, gegeten. Om van Morotai weer weg te komen zijn we gaan informeren naar de boten. Toevallig ligt de boot direct naar Ternate, onze volgende bestemming, in de haven. Wij daarheen gelopen en gevraagd. Hij vertrekt vanavond om acht uur en de volgende boot is pas komende donderdag. De boot van vanavond is geen optie dus gaan we op zoek naar andere mogelijkheden.
Zit ik op het stoepje voor het hotel dit verslag te schrijven komt er een Fransman aanlopen, zwaar bezweet met twee surfplanken. Is net aangekomen met een boot. Gaat naar binnen en komt terug met de vraag in hobbelend engels of RP 225.000 een goede prijs is. Ik zeg hem dat het een prima prijs is. Ik direct naar binnen en die kerel achter de receptiebalie bij zijn kladden gepakt en geregeld dat wij ook RP 225.00 betalen. Wat een land...nooit saai!
Een stukje lopen maar de haven
Nog even en we gaan...

Op zoek naar een slaapplek
Pacific Inn in Morotai
Het is nooit saai in een haven als Tobelo

De donkerrode is de speed naar Morotai

Geen opmerkingen:

Een reactie posten