Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

dinsdag 16 december 2014

Laha

15 dec. 2014
We hebben Ternate verlaten. Gistermiddag hebben we nog een kleine wandeling gemaakt door bepaalde wijk waar ons is opgevallen dat er veel ringen met edelstenen worden gemaakt. De stenen liggen in bakjes met water. Ze zijn los te koop en men kan ze daar laten slijpen en polijsten en ook laten zetten in een heel erg opvallende ring. Niet mijn ding maar alle mannen dragen er één of meerdere. De prijs wordt bepaald door de soort steen.
Vanmorgen om negen uur zijn we met de bestelauto van de Perginapan Saqavia naar het vliegveld gebracht. Toch heel aardig van deze mensen. De vlucht naar Ambon stond gepland om 11.50 uur maar we gingen weer niet op tijd de lucht in. Niets gaat op tijd in dit land maar daar zijn we inmiddels wel aan gewend. Tegen enen in de middag zijn we geland op Bandara Pattimura op Ambon. Twee kilometer van het vliegveld ligt in het dorpje Laha de Perginapan Patra. Ons onderkomen voor twee nachten want dan vliegen we verder naar Tual op de Kei-eilanden. Morgen komen we niet in Ambon Stad, dat bewaren we voor later als we hier weer terug komen. Wel gaan we morgen met een auto een rondrit maken over Pulau Leihitu. Laha is een heel klein dorpje waar weinig valt te beleven. Het ligt aan een kiezelstrand waar volgens de local wel is te snorkelen. Dat maakte ons nieuwsgierig en dus hebben een duik genomen. De stroming was heel sterk en er was niet veel te zien behalve een paar visjes en enig afval.
De duik was verfrissend en we weten nu ook dat het koraal hier niet veel voorstelt. Maar wel met de wetenschap dat er nog prachtige plekken gaan komen.
Volop spuuglelijke ringen
Men vraagt en wij polijsten
Met de Perginapanbestelbus naar het vliegveld
Pattimura Airport op Ambon
Even gesnorkeld....niet veel vis en koraal, wel de oude schoenen van Coen Moulijn
Onder: Penginapan Patra in Laha

Geen opmerkingen:

Een reactie posten