Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

vrijdag 26 december 2014

Kerstdag

25 dec. 2014
Het is Kerstmis. In tegenstelling tot velen hebben wij een witte Kerst op de tropische soms natte Kei-eilanden. Het is 07.00 uur en de lucht is donkergrijs gekleurd....en het plenst. Het zal wel weer een korte hevige zijn. Aan de einder is de lichtblauwe kleur alweer zichtbaar. Gisteravond na het eten hebben we met z'n allen een beetje Kerstavond gevierd met als toetje es champur (gemengde vruchten in kleine stukjes in een non-alcoholische drank) en een reep chocolade die een van de gasten had meegebracht. Maar ook Mama Ketty heeft extra haar best gedaan in de keuken. Wat er gisteravond voorgeschoteld kregen was zalige rendang, vis, kip, aubergines, wortelsalade en rijst. Internetten kunnen we helemaal niet. Telefoneren is ook niet mogelijk, geen bereik Een sms-je lukt soms. Eén van de sms-jes die wel doorkwam was er één van een taxichauffeur uit Langgur die ons van het vliegveld naar Ohoidertawun had gebracht en die meldde dat de Pelniboot naar Bandaneira nog een dag extra is vertraagd. Later werd dit ook door Mama Ketty bevestigd. Dus we gaan niet vandaag de 25ste, niet morgen de 26ste maar overmorgen de 27ste....Vooralsnog! Eerst varen en dan weten we het zeker. Heel erg is het niet want we kunnen langer blijven in Coaster Cottages maar ons verblijf op de Banda-eialnden wordt daardoor wel korter. We zullen het zien. Na het ontbijt zijn we via het strand naar Ngur Bloat gelopen om koffie te gaan drinken bij Mama Tita en de verzopen Duitsers Gaby en Michael. Mama Tita was er wel maar de anderen niet. Onderweg in een warung nog wat kue (cake) geritseld en koffie gedronken zonder hen. De cake was eigenlijk niet te koop, dat was voor de familie maar na vriendelijk aandringen gaf ze toch 5 stukjes en die hoefden we niet te betalen. Heel aardig! "selamat hari Natal".
De cake was niet van vandaag dat was duidelijk maar met een slok koffie 'rbij was ie aardig te pruimen.
Terug naar Coaster. De middag hebben we doorgebracht op het strand, kiekjes maken van de altijd drukke krabbetjes en het uitzoeken van de gevonden schelpen.
De avonddis met weer lekkere rendang en een grote gegrilde vis was heerlijk.

Welke nemen we mee en welke gaan terug naar het strand?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten