Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

vrijdag 26 december 2014

Het barrel

24 dec. 2014
De vroege ochtend laat zich op z'n mooist zien. Een prachtige blauwe lucht met af en toe een wit stapelwolkje boven de vlakke zee en het kabbelende water tegen het strandzand. Langzaam trekt de zee zich terug en een oude stam van een palmboom en nog meer oogverblindend zand wordt zichtbaar.
We kunnen twee dingen doen..of luieren maar dat hebben we gisteren al gedaan..of een paar uurtjes een motor huren en dan vanmiddag weer zwemmen en lui zijn. De motor..een goed idee. Toen we dat ding zagen staan hadden we al onze bedenkingen maar och hij doet het en oké tijden maar. Pruttelend reden we naar het eerste kruispunt net buiten het dorp. Rechtsaf naar Ngur Bloat en dan maar zuidwaarts richting Debut. Net voor Ngur Bloat komen we bekenden tegen die nu bij Mama Tita slapen. Van twee kanten in de remmen wat op zich al een  hele inspanning was want het was flink hard trappen en knijpen om dat kreng tot stilstand te krijgen. Maar het lukte. We zijn met z'n vieren verder gereden over de oude zeer smalle weg naar Debut. Bij elke fotostop sloeg dat kreng af en moesten we 'm op de standaard trekken en op gang trapen met de kickstarter. Snel wat gas bijgeven anders sloeg ie weer af. Het lukte ons stuiterend Debut te bereiken en daar net na de houten brug knijp ik de voorrem en...pats...de kabel gebroken. Dat maakte onze motorfiets nog een groter barrel dan dat ie al was. Inmiddels begon de lucht donkergrijs te worden en dat betekent in de tropen dat er hoosbuien op komst zijn. Onze vrienden zijn doorgereden, eigenwijze Duitsers, en wij zijn omgedraaid. En dat was maar goed ook want we kregen een vette plens op ons dak. We hebben diverse keren geschuild onder afdakjes maar steeds weer begon het hard te regenen tot we stopten bij een warung om te eten. En toen begon het echt héél hard te regenen maar wij zaten gelukig droog aan de Nasi Campur. In één rechte lijn terug naar Coaster Cottages. Daar was geen druppel gevallen. We hebben onze zwarte vriend met rood spatbord op twee vrij gladde bandjes zonder voorrem, zonder starter, zonder werkende benzine- en snelheidsmeter keurig onder een palmboom geparkeerd. De zon schijnt, het strand en water zien er aantrekkelijk uit. Hoe het onze Duitse vrienden is vergaan weten we niet maar die hebben het zeker niet droog gehouden. Vanmiddag houden we het weer niet droog want nemen in duik in de turquiose zee. Morgen Kerst in Langgur.
Met Michael en Gaby een toertje op de motor
Ook Debut is in de Kerstsfeer
Het maken van Sagu......harde taaie koeken van sago, geliefd bij de locals
Wat een barrel van een motorfiets

Terug op het strand

Geen opmerkingen:

Een reactie posten