Translate our blog in your language.

Japan Kanto and Tohuku

Japan Kanto and Tohuku
Onze reis naar Noord Japan: Tokyo-Kanto-Tohuku (klik op de foto)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

donderdag 13 november 2014

keukenrenovatie

Ons huis is in 2009 afgeleverd met een keuken in Balinese stijl. Wisten wij veel wat Balines stijl inhoudt!! Een Balinese keuken heeft eigenlijk geen stijl. Het zijn twee kastjes zonder planken met ieder twee deurtjes en er tussenin vier lades. Dit alles verwerkt in een gigantische klomp beton. Het aanrecht heeft een dikte van 8 centimeter beton met daarop badkamertegels. Voor vakantie is dit geen probleem maar wij wonen inmiddels hier 2 1/2 jaar permanent en dan begint zo langzamerhand de frustratie van o.m. de vieze voegen op het blad toe te nemen. De laden sluiten niet meer goed en het kastje onder  de spoelbak heeft geen ventilatie. En daar is een muffe lucht waar te nemen. De spoelbak vertoont veel niet meer weg te werken vlekken en de hoeken zijn beginnen te roesten. Het zou roestvrijstaal moeten zijn maar het is niet meer dan "pisbakkenstaal". De kraan hebben we inmiddels al vernieuwd want die heeft het een half jaar geleden al opgegeven. 
Dus is het tijd voor een kleine budgettaire renovatie. De laden en de kastjes hebben we zelf onderhanden genomen. Die sluiten weer en de deurtjes onder de spoelbak hebben voorzien van horizontale plankjes met ruimte zodat er ventilatie is. Geen muffe lucht meer. Twee keer gelakt en het heeft weer een prima uiterlijk. In Denpasar hebben we een nieuw blad van zwart graniet geregeld. De spoelbak hebben eruit moeten slopen want die was ook stevig verankerd in de beton. Het gascomfort hebben we wel heelhuids kunnen redden. Deze met een nieuwe spoelbak hebben we geplaatst in het nieuwe blad.
Vijf dagen geleden in Sanur hebben we de deal voor het blad gemaakt en gisteren om 12.30 uur stonden zeven man te wachten bij de tempel in Yehkuning. Zeven? ja, zeven! Drie mannen in een pickup met de twee platen graniet en vier jongens op de motor. Allen uit Denpasar...drie uurtjes rijden. Nadat het graniet van de auto was getild gingen ze eerst met z'n allen zitten eten. Op het gemakkie. Na een half uurtje ofzo gingen de drie met de pick-up weer huiswaarts. "Pulang" Hun werk zat erop. Het graniet brengen en niet meer dan dat. Toen bleven er nog vier over. Twee kleedden zich om en gingen aan de slag. Dit zijn de jongens van het natuursteenbedrijf in Kuta. De andere twee zijn van het keukenbedrijf in Sanur waar we opdracht hebben gedaan. De ene ging liggen slapen en de andere ging met zijn mobieltje zitten spelen. Allereerst werd er gemeten en daarna gezaagd. Alles uit de hand. Zelfs de voorste rand werd uit de hand in het verstek gezaagd. Ik heb met open mond staan kijken hoe die kleine 2 meter 80 uit de hand zaagde. En heel erg strak. De andere die deed niets anders dan water spuiten met een flesje op de het zaagmachientje. Tijdens het zagen kwam er ook enige beweging in de andere twee. Uitgeslapen en klaargespeeld! De handen werden uit de mouwen gestoken en toen ineens waren ze met z'n vieren aan de slag. 
De bedoeling was om de gaten voor het gascomfort en de spoelbak in huis te zagen. Van dat idee hebben we ze snel afgebracht. Doe dat ook maar buiten! Stof kunnen we binnen niet gebruiken. Zo gezegd en zo gedaan. Na het plaatsten bovenop op bestaande blad werden alle naadjes en plinten keurig afgewerkt en met de hand gepolijst. Het resultaat mag er zijn. De spoelbak en het gascomfort hebben we inmiddels zelf (terug)geplaatst. De kraan is weer aangesloten dus we hebben ook weer warm water. We nemen onze hoge hoed af voor die vier knullen want die hebben werkelijk fantastisch werk geleverd. Vooral die kleine met zijn spillebeentjes en zijn zaagmachientje verdient een extra pluim! Wij zijn er blij mee.
Om acht uur na een douche onder de tuinslang en een biertje gingen ze weer op de motor huiswaarts naar Denpasar...drie uurtje rijden in het donker. "Tidak masalah"...geen probleem!
de spoelbak doorzagen en slopen...een aardig klusje
de jongens van het transport
onze taak is volbracht dus gaan we weer naar Denpasar 
zagen en spuiten
slapen en spelen
uit hand in het verstek.....superknap!
met z'n allen het loodzware granieten blad op het bestaande blad leggen
het gat voor de spoelbak...buiten gezaagd.
met z'n vieren afwerken en klaar is is.....geheel links de vakman.
het eindresultaat...een stukje vakwerk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten