Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

zondag 9 november 2014

Antonio Blanco Museum

Gisteren hebben we met onze vrienden het "Don Antonio Blanco Museum" bezocht. In dit extravagante toevluchtsoord met prachtige tuinen boven aan een heuvel in Ubud woonde ooit "de Dali van Bali". Als je in Ubud bent dan mag je dit niet missen.
de ingang van het museumgebouw

papegaaien, kaketoes en hornbills sieren de tuin met prachtige orchideeën 

Als je het domein van deze excentrieke kunstenaar betreedt dan kom je in een fantasierijke wereld met papegaaien, kaketoes  de zeldzame Balinese witte spreeuw, orchideeën, planten en een prachtig gebouw. 
de zeldzame Balinese witte spreeuw
En dan heb je nog geen schilderij gezien. 
Antonio Blanco, in 1911 in de Filipijnen geboren uit Spaanse ouders, reisde de wereld over en studeerde aan de National Academy of Art in New York. De kunstenaar kwam in 1952 in Bali aan en trouwde met de lokaal beroemde danseres Ni Ronji. De koning van Ubud schonk hem een stuk land boven aan een heuvel met uitzicht over de rivier de Campuhan, waar hij een indrukwekkend toevluchtsoord van maakte. De combinatie van Balinese en Spaanse architectuur is verbluffend. Helaas leefde Blanco niet lang genoeg om de opening van zijn museum te kunnen zien; hij overleed in 1999. Zijn zoon die ook schildert en dochters wonen nog steeds op Bali. Loop door de poort, begroet de dieren en wandel door de tuinen naar het museum. Het complex bestaat uit zijn familiewoning, een restaurant, zijn atelier, een tempel en een hindoepagode. Op de daken van het museum staan diverse gouden beelden. De grote vertrekken binnen zijn net zo extravagant. Bewonder eerst de vloer, de grappen en vooral het plafond voordat je naar de schilderijen loopt. Blanco werd duidelijk beïnvloed door de Europese kunstvormen waaronder het renaissancenaakt en de "herschept realiteit" van de Spaanse schilder Salvador Dali. Hij portretteerde vrouwen in een heel nieuw licht en wellicht wordt hij daarom wel de "Dali van Bali" genoemd. Zijn werk omvat veel erotische kunst. Verlaat het museum niet zonder een kijkje te hebben genomen in zijn atelier waar zijn laatste onafgemaakte schilderij nog immer op zijn schildersezel staat. Het museum is dagelijks geopend en ligt in Campuhan, net buiten het centrum van Ubud.
de prachtige koepel van glas in lood

één van de gouden beelden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten