Translate our blog in your language.

Japan Kanto and Tohuku

Japan Kanto and Tohuku
Onze reis naar Noord Japan: Tokyo-Kanto-Tohuku (klik op de foto)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

zaterdag 16 augustus 2014

Hollandse snert

Dagelijks eten wij Indisch voedsel zoals Nasi Goreng, Ikan Bakar, Mie Goreng, Gado Gado en Nasi Campur. Wij houden ervan ...heerlijk maar....
Het is altijd weer een uitdaging om in dit oosterse land met zijn oosterse ingrediënten de Hollandse kost te maken. Een week of wat geleden hebben we het idee geopperd om erwtensoep te maken. Maar dan is het de handigheid om de vulling te vinden. Spliterwten zijn er niet. We hebben wel groene erwten op de kop getikt. Niet moeilijk, gewoon in de Indosupermarkt. Een wortel en een prei is ook geen probleem. En de varkenspoot ook niet want op de pasar (markt) zijn ze gewoon verkrijgbaar, groot en klein, achter en voor. Er zijn twee plekjes op de pasar waar het varken verkocht wordt. Hier op Bali eet alleen de Hindoebalinees het varkensvlees. En die eten weer geen rund. Dat wordt weer gegeten door de Moslims. De kip wordt door iedereen gegeten. Dit is ook het meest voorhanden en het goedkoopst. De erwtensoep is helemaal gelukt maar het gemis van de echte Hemaworst konden we niet verbloemen met kleine blikknakworstjes. Dat was een minder alternatief. Maar we hebben ervan kunnen smullen. De volgende keer gaan we verder op zoek naar de rookworst die er gewoon in hoort!
de onvervalste varkenspoot
de groene erwten na een nachtje weken
de wortel en de prei
het resultaat met de knakworstjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten