Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

vrijdag 15 augustus 2014

Bananen

Waarom zijn de bananen krom? We weten het nog steeds niet. Op Bali en in geheel Indonesië barst het van de bananen. Als ik over de pasar (markt) loop zie ik door de bomen het bananenbos niet meer. 
In de supermarkt is het wat handiger omdat daar de kammetjes voorzien zijn met stickers met de naam en streepjescode erop. Inmiddels weten we wel welke wij lekker vinden. De Pisang Susi (de melkbanaan) is populair bij de Balinezen omdat ze die lekker vinden. En wij vinden 'm ook heerlijk zoals ook de Pisang Marlin. Niet zo wit van binnen maar wat geliger en heeft een minder zoete smaak. Ook onze vogel Jodokus, een gele Balinese spreeuw, is er gek op. De "marlin" is ook kleiner en goedkoper dan de "Susu". Daarnaast worden er ook veel grotere bananen Pisang Raja verkocht en dat is de bakbanaan (Pisang Goreng). Een knapperige ietwat vette lekkernij gebakken in de bloem en olie. Naast deze populaire banaantjes zie je ook wel de pisang uit Ambon. Een wat groter en hoekiger exemplaar met weer een andere smaak. Waarom weten we niet...maar er zijn ook importbananen, de Pisang Kavendis (misschien wel vernoemd naar een wielrenner?), te koop in de supermarkt. Deze lijken heel erg op de welbekende Chiquita. Zoveel soorten eigen bananen en dan toch importeren! Dit zijn er nog maar een paar soorten van de velen. En ze hebben allemaal één overeenkomst.....ze zijn allemaal een beetje krom en smaken allemaal naar banaan!
een stukje van het bananenbos van de pasar
Pisang Susu





de importbanaan Pisang Kavendis
de pisang uit de Molukken
de bakbananen
volop Pisang Goreng

Geen opmerkingen:

Een reactie posten