Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

donderdag 8 mei 2014

Pottenbakken (Banyumulek - Lombok)

Gisteravond fantastisch vis gegeten aan de straat. Een grote warung met veel "vretende locals" die allen zaten te smikkelen van de vis, garnalen en krab. Wij hebben een rode snapper op de gloeiende bbq laten leggen. Heerlijk met waterspinazie en witte rijst en dat voor RP 100.000 (6,50 euro) incl. drinken.
Vanwege allerlei geluiden niet al te best geslapen. Ehhhhhh......een hard matras en een hard kussen wat gevuld leek met stro. Voor ons terras hangen drie vogelkooien met geweldig fluitende "jalaks" (Indospreeuwen). Vanmorgen vroeg waren ze al present dus was het "gewoon" vroeg opstaan.
Na het ontbijt op de sekuter naar het 15 km verder gelegen Banyumulek. Dit is een dorpje wat bekend staat om zijn pottebakkerijen. Wij daar op zoek naar dé bakkerij. Niet te vinden totdat wij een aardige mevrouw op straat ontmoetten en die bracht ons naar een familie die de potjes van klei maakt en bakt in de zon. Ook Jac. mocht een asbak maken. Leuk hoor! Daarna naar de dichtbij, op een heuvel gelegen tempel Gunung Pengsong. Helaas was het toegangshek dicht. Niet zo heel erg want echt veel zin om te klimmen hadden we niet. Nou en toen zijn we lekker de natuur in gaan sekuteren. Door dorpjes en langs rijstvelden totdat we niet verder konden. Dus weer terug, een andere afslag genomen weer terug naar Mataram. Het was mooi geweest...uitrusten, badderen en vanavond weer naar de Lombokse visboer...vanavond staan de grote garnalen op het menu. We zijn nu al een week op Lombok en hebben pas één, ja één politieagent gezien. Dat is wel even anders dan op Bali want daar wemelt het van die oompjes.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten