Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

zaterdag 17 mei 2014

De boot naar Komodo Island

In Mataram kwamen we via een foldertje in contact met iemand van boottrips naar Komodo. Dat deze trips bestaan was ons al bekend, dus boeken en gaan. De boot lag voor anker in Bangsal. Tijdens het wachten in een café aldaar werd ons al duidelijk dat we niet de enigen waren. Een uurtje voor het aan boord gaan werd medegedeeld dat er een tweede boot bijkwam. De eerste was al volgeboekt. Wij mochten op de tweede wat kleinere boot met 5 cabines. Want wij hadden ook zo'n hutje geboekt. "Eerst de hutbewoners erop en dan de rest". Dus wij opgestapt en onze rugzukken in de cabine. "Nou nou niet slecht, krappies maar over het matras mogen we niet klagen. Toen kwam de rest aan boord. Die slapen op een matje op het dek. Al die rugzakken moesten in het onderschip. Het luik ging open en een dampige diesellucht walmde naar boven. Één ding was zeker: de inhoud van deze backpacks kan na de trip linea recta naar de wasserij. Na vier dagen zijn volledig volgezogen met die stank. We zijn inmiddels begonnen aan de laatste dag en we hebben gevaren in de prachtige omgeving van het Komodo National Park. Het matras mag dan goed zijn maar het slapen was vanwege de warmte niet echt geweldig. Er zitten wel raampjes in het hutje maar als de wind van de andere kant komt heb je er nog niets aan. Regelmatig was ik op het dek te vinden voor een frisse neus. Lang duurde dit nooit want de sfeer werd bepaald door de snurkende bemanning. Het eten gaf ons allen het gevoel dat we bezig zijn aan een vegetarische boottrip. Elke dag witte rijst met groenten en fruit. We hebben één keer een stuk kip voorbij zien komen en dat voor een mannetje of twintig. Elke dag eigenlijk iets te weinig voor al die hongerige magen na het snorkelen. Het was bijna vechten voor een hap eten. Maar het zijn allemaal ervaren backpackers die altijd koekkies en andere vreterijen bij zich hebben. De tweede dag viel ook dat kwartje bij de kok en dus heeft ie er een extra witte kool bijgekokkereld. Aardige vent!
Iedereen is weer wakker en we pruttelen met het zicht op een prachtige zonsopkomst richting Rinca Island. Ook hier gaan we die monsters van Komoda Dragons opzoeken. Jacqueline slaapt nog! Hé daar is ze...ook wakker!

Bijna klaar voor de vechtlunch
De kapitein

Geen opmerkingen:

Een reactie posten