Translate our blog in your language.

Japan Kanto and Tohuku

Japan Kanto and Tohuku
Onze reis naar Noord Japan: Tokyo-Kanto-Tohuku (klik op de foto)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

woensdag 21 mei 2014

Blauwe stenen (Ende - Flores)

Na een koele nacht, we hadden de kleren aan in bed, zijn we vanmorgen weer vertrokken. De rit ging richting via Ende naar Moni aan de voet van Kelimutu. En weer zijn we de gehele dag getrakteerd op een schitterende natuur. Eerst zijn we een kijkje gaan nemen in het traditionele dorp Bena, gelegen op een flank van de neit aktieve vulkaan Gunung Inerie. Een stuk cultuur en traditie van Flores wat we niet hadden willen missen. De mensen wonen daar nog steeds op de manier van heel lang geleden. Ze leven van de rijstteelt en het weven van de ikat. De huizen zijn van hout en het dak van palmbladeren. Allemaal heel aardige en spontane mensen. Na Bena zijn we teruggereden naar Bajawa en vanuit daar naar Wono, ook een traditioneel dorp maar niet zo fraai gelegen als Bena. Daar een rondje gelopen, wat roepias gedoneerd en even binnen gekeken bij een gastvrije vrouw en weer de auto in. Na een uurtje of drie rijden zagen we het "Blauwe stenen strand" liggen aan onze rechterhand. Heel bijzonder dat het zwarte strand voor een deel bezaaid ligt met blauwe, groene en paarse steentjes. Deze worden verzameld door de locals om te verkopen aan handelaren die ze weer doorverkopen aan de handel op Bali. Ze krijgen RP 25.000 per zak. Deze steentjes worden gebruikt voor decoratie van huizen, gebouwen en vooral zwembaden.
Uiteraard hebben we er een paar mooie uitgepikt en in de rugzak gestopt. Een kilootje meer of minder maakt ook niet meer uit. Hup weer de auto in naar Ende waar we in een warung weer zo'n magere kippenpoot hebben opgepeuzeld. Er was niks anders te eten dan zo'n vleugel. Dus vooruit maar weer.
Slingerend over soms beroerde wegen zijn we aangkomen in Moni waar we weer een aardig kamertje hebben kunnen scoren in het Bintang Guest House. Ook hier zitten we hoog en is het koel. Morgen om half vijf gaan we naar het Kilimutu National Park op om daar de zonsopgang te aanschouwen.


Het weven van hele mooie ikat
Het traditionele dorp Bena

Op het "Blauwe stenen strand" bij Ende
Onder: onderweg naar het hoogelegen Moni

Geen opmerkingen:

Een reactie posten