Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

donderdag 13 februari 2014

Wat hebben wij gegeten vandaag?

Het is al een aantal dagen prachtig weer. Droog en erg warm, dat wel. De zon schijnt uitbundig met een klein briesje. Op het heetst van de dag is het 32 graden. Bijna elke morgen, als het laag water is, loop ik met Madé naar het strand. Een kwartiertje wandelen en rondkijken terwijl Madé achter de krabbetjes aanzit.
de vroege morgen op het strand
Gisterenmorgen vroeg ben ik op de motor naar de markt in Negara gesjeesd. Erg vroeg omdat dan het beste rundvlees (Sapi) te koop is. Op het menu voor vandaag stond Rendang, een welbekend Indonesisch gerecht.

Rendang is een gemakkelijk klaar te maken gerecht op basis van stoofvlees en kokosmelk.
Ingredienten:
* 500 gram runderlappen
* 400 ml. santen ofwel kokosmelk
* 4 teentjes knoflook, zeer fijn gesnipperd.
* 2 kleine uien, ook zeer fijn gesnipperd.
* het sap van een halve citroen.
* 4 volle eetlepels Sambal Badjak
* 1/2 theelepel laos
* 1 eetlepel kunjit
* 5 aromatische salamblaadjes (daun salam)
* zout naar smaak
zelfgemaakte Rendang met boontjes en witte rijst
Bereidingswijze:
* snij het rundvlees in blokjes van 2 centimeter.
* neem een wok en braad het vlees even hoog met de Sambal Badjak en een lepel olie.
* Voeg de gesnipperde uien en knoflook toe en fruit deze even.
* Voeg nu toe, de santen, het citroensap, wat zout en de kruiden
* Laat het geheel, bij voorkeur in een gietijzeren pannetje, 4 uurtje stoven. 
* Let op! het vlees mag niet droogkoken, er moet altijd wat santen zijn.
de kunjit en andere kruiden zijn toegevoegd.....de rendang heeft nu nog een gele kleur
maar krijgt gaandeweg het stoofproces de gewenste bruine kleur.
na 4 uurtjes pruttelen op een laag vuurtje is de Rendang klaar 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten