Translate our blog in your language.

Japan Kanto and Tohuku

Japan Kanto and Tohuku
Onze reis naar Noord Japan: Tokyo-Kanto-Tohuku (klik op de foto)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

maandag 10 februari 2014

oranje kippenvel

Bij de gedachte al dat erge goede Hollandse sporters ver weg van hier een wereldprestatie kunnen neerzetten geeft mij kippenvel  op de armen. Het is zaterdag half  één in de middag. In Indonesië leven de 5 gekleurde winterringen  in het geheel niet. Ze hebben nog nooit sneeuw gezien, laat staan dat ze iets begrijpen van schaatsen, snowboarden en skiën. Het enige wat ze van horen zeggen hebben dat het wit en koud is brrrrrrr. Wij zitten al in het donker, het is hier half acht. Met veel “jammer” in het lijf zitten wij gekluisterd aan onze ipad om via de NOS-app de Olympische Spelen te kunnen volgen. Wat een spanning, de 5000 meter, gaat beginnen. Wij hebben geen beeld en geluid maar alleen live berichten via de app. Beter dan dat dan helemaal niets met de wetenschap dat geheel Holland aan buis is gekluisterd. Wij volgen het met de tropische zweetparels, van spanning en hitte, op ons voorhoofd. Fantastisch…die Sven flikt het ‘m weer. Hij is de beste en naast hem op het podium nog twee kanjers met die prachtige oranje mutsen. 
De volgende morgen kijken wij NOS Sportwinter en kunnen we nog een paar beelden meepikken. Dit uurtje Sport is voor ons heel waardevol. We glimlachen en laten deze afstand met een “great” gevoel bezinken. De volgende dag, het is zondag, komt de volgende oranjekanjer aan de start. Ireen Wüst gaat het ook maken, en dat deed ze ook. De tranen en haar superrit maken weer het kippenvel op de armen tot leven. Het is maandagmorgen. Eerst het voetbal van de zondag kijken en dan weer dat mooie uurtje OS. En weer de oranje mutsen! Deze twee eerste dagen hebben ook duidelijk aangegeven dat we een koning en koningin hebben die niet voor Poetin naar Rusland zijn gekomen maar voor onze oranjekanjers. Gewoon op de tribune roepend en aansporend zonder Bijenkorfstropdas tussen het klootjesvolk en niet tussen de bobo’s. Helemaal geweldig! En laat Rutten dan maar kletsen met die kleine grootste boef van de Kaukasus e.o. Hoe is het mogelijk dat deze OS toegeschreven worden aan één persoon. IOC….schaam je!  Wij  kijken uit naar het volgende oranjespektakel…de 500 meter!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten