Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

woensdag 19 februari 2014

nieuwe paspoorten

Vandaag zijn we, met onze hond Madé, naar Denpasar gereden om daar op het Nederlandse Consulaat onze nieuwe paspoorten op te halen. 
De paspoorten worden niet meer in Jakarta gemaakt maar in Kuala Lumpur. Hier worden sedert 1 januari 2014 alle paspoorten gemaakt voor de Nederlanders in Zuid- en Zuidoost Azië en een deel van Australië. De aanvraag met alle gegevens wordt door het Nederlands Consulaat in Denpasar on-line verstuurd naar Kuala Lumpur. Als het akkoord uit Nederland bekend is in KL dan worden daar paspoorten vervaardigd en verstuurd naar Denpasar. Het geheel proces duurt 7 tot 10 dagen.
Wij rijden naar Denpasar over weg no.1 en dat is een heel drukke weg met veel vrachtverkeer, op diverse plaatsen een slecht wegdek en veel bochten. Op drie plaatsen zijn ze hard aan het werk om fly-overs te bouwen om zodoende drie lussen met veel bochten eruit te halen. Een gigantisch karwei waarvan de eerste fly-over sinds kort klaar is. Als het geheel project klaar is zal dat de reistijd zeker verkorten. Ook voor de vaak overbeladen vrachtwagens zal dit een verademing zijn omdat er dan veel gevaarlijke schuinliggende bochten verdwenen zijn uit het traject.
Jacqueline neemt haar nieuwe paspoort in ontvangst 
één van de drie fly-overs in aanbouw.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten