zondag 2 februari 2014

"het spelletje"

In Amsterdam en Rotterdam op een pleintje. Wij deden het in het weiland tussen de koeienvlaaien. En dan later op een prachtig groen grasveld want we waren lid van de plaatselijke club geworden. Hier doen ze het op het strand zoals vanmorgen....veel plezier met de bal...en tussendoor afspoelen in zee. Zonder illusie ooit nog op een mooi strak grasveld te ballen.
heel veel pret
Als doel legden wij twee jassen neer en hier priemen ze twee stukjes bamboe in het zwarte zand. Laten we het één keertje over voetbal hebben. Eén keertje dan! Vroeger op verjaardagen ging het in de mannenhoek, in de vrouwenhoek werd er gebreid, alleen maar over voetbal en politiek. Soms kwam je wel eens terecht in een postduivenmelkfamilie en dan ging het altijd over die grijze gevleugelde jongens en meisjes. Niks aan! Sinds kort hebben wij een tweede spuuglelijke schotel laten plaatsen om o.a. Fox-Sport te kunnen ontvangen. Zo'n ding doet me altijd weer denken aan de balkons van de Noord-Afrikanen met Nederlandse kinderbijslag wonende 3 t/m 10 hoog. Maar nu kan ik ook een live-graantje meepikken van de Hollandse Eredivisie en in juni a.s. van het WK-samba in Brazilië.
Als het “op papier” een aardige wedstrijd is en ik heb er zin dan moet ik soms wel mijn nachtrust onderbreken want bijv. een wedstrijd van 20.00 uur in Holland is hier 3 uur in de nacht. Heb ik slaap kijk ik helemaal niet. Maar een potje om half 3 is voor mij hier om 21.30 te zien en dat is goed te doen.
FOX is een commerciële zender die hier in Indonesie vooral wedstrijden en veel….heel veel samenvatingen uitzendt van de Duitse Bundesliga en de Engelse Premier League. En uiteraard ook de Hollandse Eredivisie. Ze zijn hier vooral helemaal gek van de Hamburger SV uit Duitsland. Waarum? “der Joost” mag het weten. 
Vorige maand was HSV in Indonesië om de winterstop betaald door te komen. De ploeg met onder andere Rafael van der Vaart in de gelederen, speelde op 6 januari een oefenpotje tegen het Indonesische Arema Cronus. Wie? Wat? Welke club? Nooit van gehoord! Daar was een leuk bedrag aan verbonden. HSV streek zo'n 500.000 euro aan premie op terwijl de mensen in Jakarta tijden een "banjir" aan het verzuipen waren.


Aan deze wedstrijd waren ook diverse verplichtingen verbonden zoals een intervieuw met de beide Hollanders. Ook dit werd op FOX uitgezonden en ik heb met verbazing dit lachwekkende kneuterige maar zeker niet saaie gedoe aangezien. In Holland worden voetbalintervieuws afgenomen door de degelijke Toine van Peperstraten of Jack van Gelder of Joep Schreuder Maar hier werd een strakke langharige Indonesische dame ingevlogen en enigszins onwennig met de microfoon, tegenover Rafael en Bert neergezet. Deze Indonesische schone met een veel te kort rokje stelde de meest onnozele vragen. Blijkbaar had ze niet veel verstand van “het spelletje”. Tijdens het interview ging om de vijf minuten dan de linkerknie over de rechter en dan de rechter over de linker met na elke beweging een rukje aan het rokje om de aandacht van de beide heren niet téveel af te leiden. Misschien had ze wel een oranje string aan maar dat zullen we nooit te weten komen.
Tijdens de schuifbewegingen en het trekken aan het rokje werd er regelmatig ingezoomd op het gezicht van Raf en Bert om de beweging der ogen der beide zacht glimlachende mannen te registreren. Hoe leuk en spannend kan een voetbalintervieuw zijn.

06-01-2014 | HSV-AREMA CRONUS
Geen beste dag voor trainer Bert van Marwijk en zijn Duitse club Hamburger SV. HSV had aan de Indonesische topclub Arema Cronus een sterke tegenstander. In de oefenwedstrijd in Malang, Oost-Java, kwam de ploeg van Van Marwijk niet verder dan een 2-2 gelijkstand


Geen opmerkingen: