zondag 20 oktober 2013

Munduk (Buleleng)


Afgelopen donderdag zijn we naar Munduk in het regentschap Buleleng gereden om onze vrienden Anjo en Leo te ontmoeten voor een paar dagen wandelen door de prachtige natuur aldaar. Via de altijd mooie omgeving van Pupuan zijn we via Mayong naar Munduk gereden.
de sawa's bij Pupuan
Slapen in een homestay, bijkletsen, lekker eten met een biertje en genieten van de natuur. Deze prachtige plek ligt in de bergen en dat is qua temperatuur goed te merken. Een graad of zeven koeler dan bij ons aan zee. Heerlijk! Vroem…..vroem….vroem….Donderdag middag na de lunch hebben we de wandelschoenen aangetrokken en erop uit….vroem…vroem…vroem…Eerst een stukkie over de doorgaande weg….vroem…vroem…vroem…en daarna een smaller weggetje steil naar beneden…vroem…vroem…vroem…Toen kwam het steilste gedeelte…vroem…vroem…vroem…schuifelend naar beneden want het was ietwat glibberig door een flinke hoosbui…vroem…vroem…vroem…Daarna linksaf een klein pad in dwars door de rijstvelden…vroem…vroem…vroem…Wat een schitterend pad maar weer vroem…vroem…vroem…Volop kleine watervalletjes die zorgen voor de irrigatie van de paddies en veel rijst staande met de voetjes in datzelfde verse water uit de bergen…..maar steeds weer…vroem…vroem…vroem. Aan het einde van het “paddiepad: linksaf met volop vroem…vroem…vroem…Gedurende de gehele terugweg werden we steeds gestoord en gestoorder door dat akelige vroem…vroem…vroem…en ook takke…takke…takke van ééntje  met een korte uitlaat.
de omgeving van Munduk
even een kleine rustpauze
Wij kwamen wandelend tot de conclusie dat er geen plekkie op Bali is waar geen sekuters en motoren rijden. Gedurende de gehele wandeling, ook op de smalste paadjes werden we steeds gehinderd door die vroemende en takkende Honda’s, Yamaha’s en Suzuki’s.  Helaas…maar we blijven zoeken naar dé plek waar wij wel kunnen komen en zij niet. Het zal moeilijk worden maar niets is ondenkbaar…zeker op Bali.
Op de terugweg hebben we kunnen genieten van het mooie uitzicht over de meren  Tamblingan” en “Buyan”.
Danau Tamblingan

Geen opmerkingen: