maandag 16 september 2013

op ziekenbezoek

Na twee druilerige grijze dagen was het vandaag weer grijs. Vanmorgen werden we gewekt met een stevige bui regen. Inmiddels is het weer een beetje opgeklaard maar tussen de wolken en het zonnetje drijven er ook donkere luchten over met soms een spat regen.
Het is half vijf in de middag geweest en de temp. is 27.5 graden met een LV van boven de 90% en dat zegt al genoeg.
We hebben al eerder geschreven dat Madé wegens een infectie aan het herstellen is bij de dierenarts thuis in een dorp verderop. We hebben ze vanmiddag opgezocht. Toen ze onze stemmen hoorde kwam ze, herkenbaar aan de nog steeds om haar achterste gebonden blauwe broek, als een speer uit het nabijgelegen rijstveld tevoorschijn met een stevig kwispelende staart en piepgeluiden van blijdschap. Ze is duidelijk aan de beterende hand en ze wordt goed behandeld door de honden en de familie van de dierenarts. De infectiewonden zijn duidelijk nog lang niet genezen maar het ziet er wel veel beter uit. Het was moeilijk weggaan want ze wilde mee en sprong dwars door de spijlen van het hek. Maar het is ons wel gelukt om weg te komen. Morgen gaan we weer omdat de dierenarts er vandaag niet was en dan horen we meer en waarom ze die blauwe broek nog draagt. Misschien denkt ie wel dat het een Hollandse traditie is.
Bij deze familie krijgen kinderen les in de traditionele Balinese dans. Net toen wij er waren gingen ze oefenen en dat is altijd leuk om mee te maken.

van blijdschap kwispelend met haar staart in de blauwe broek.
de traditionele dans oefenend door de kinderen uit het dorp

Geen opmerkingen: