Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

woensdag 28 augustus 2013

rattenval

Het is half vijf en het is nog zonnig. De temp.is 30 graden. Niks bijzonders eigenlijk.
In de afgelopen weken hoorden we regelmatig geritsel in de tuin. Ook Madé heeft al een tijdje in de gaten dat er een ongewenste gast in de tuin rondzwerft. We hebben 'm al een paar keer gezien op de muur...een rat.
Afgelopen weekend hebben we in Denpasar een  "rattenvangermeteenelastiekjeomhetnekkie" apparaat aangeschaft. Vanmorgen hebben we dit simpele apparaat met een beetje kaas in de vangkoker neergezet in een hoekje van de tuin. En ja hoor na 10 minuten BINGO. Daar lag ie keurig met het groene elastiekje strak om het nekkie. Voordat we een foto konden maken had Gedé, de tuinman, 'm al in zijn handen. Ik zei: "om te eten?" en hij liep hard hoofdschuddend weg. Blijkbaar eten ze dus niet alles! Helaas hebben we geen foto kunnen maken maar er volgt er vast nog wel een. Het werkt simpel.....met de zwarte opbrenghuls het groene elastiekje op het uiteinde van de doorzichtige koker aanbrengen. Dan wat kaas in de koker...de veer in de koker aanspannen en dan trippel...trippel...door de zwarte tunnel en zodra de rat z'n kop in de koker stopt om kaas te smikkelen dan springt de veer uit en schiet het elastiekje om het nekkie...en dat vindt de rat niet prettig....hij stikt en legt het loodje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten