Translate our blog in your language.

Japan Kanto and Tohuku

Japan Kanto and Tohuku
Onze reis naar Noord Japan: Tokyo-Kanto-Tohuku (klik op de foto)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

donderdag 8 augustus 2013

een gekko of een hagedis?

Weer een prachtige dag! Om kwart over twee is de temp. 30 graden met een LV van 80% met een klein briesje wind en volop zonneschijn.
Gisteren hadden we het geluk een mooie ijsvogel te mogen spotten. Vandaag hadden we opnieuw faunageluk. Het lichtelijk nerveus heen en weer lopende gedrag van Madé (de hond) wees ons op een prachtig exemplaar van een gekko of hagedis, liggend op straatmuur recht voor onze voordeur. We weten het niet zeker welk dier het is maar als er iemand is die ons van die vraag kan verlossen, mail ons!




3 opmerkingen:

  1. Jammer maar helaas, geen tokek of gekko maar een lizzard.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtig op de plaat gekregen. Maar is het wel een gekko? Hij heeft geen "zuignapjes" aan zijn pootjes. Alsdan is het een prachtige hagedis.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. dit is een kadal. een hagedis dus. een gekko of tokek ziet er veel anders uit. veel kleiner, een driehoekige kop met bolle ogen zonder oogleden. komt alleen maar uit zijn schuilplaats als hij eten ziet. kadal zijn er in verschillende kleuren, de gekko haast alleen maar in bruin/grijs. ik kan het op de foto niet goed zien, maar soomigen kunnen ook zwemmen, en komen daardoor ook veel in de rijstvelden voor. Dirk

    BeantwoordenVerwijderen