donderdag 8 augustus 2013

een gekko of een hagedis?

Weer een prachtige dag! Om kwart over twee is de temp. 30 graden met een LV van 80% met een klein briesje wind en volop zonneschijn.
Gisteren hadden we het geluk een mooie ijsvogel te mogen spotten. Vandaag hadden we opnieuw faunageluk. Het lichtelijk nerveus heen en weer lopende gedrag van Madé (de hond) wees ons op een prachtig exemplaar van een gekko of hagedis, liggend op straatmuur recht voor onze voordeur. We weten het niet zeker welk dier het is maar als er iemand is die ons van die vraag kan verlossen, mail ons!
3 opmerkingen:

Anoniem zei

Jammer maar helaas, geen tokek of gekko maar een lizzard.

Aart zei

Prachtig op de plaat gekregen. Maar is het wel een gekko? Hij heeft geen "zuignapjes" aan zijn pootjes. Alsdan is het een prachtige hagedis.

Anoniem zei

dit is een kadal. een hagedis dus. een gekko of tokek ziet er veel anders uit. veel kleiner, een driehoekige kop met bolle ogen zonder oogleden. komt alleen maar uit zijn schuilplaats als hij eten ziet. kadal zijn er in verschillende kleuren, de gekko haast alleen maar in bruin/grijs. ik kan het op de foto niet goed zien, maar soomigen kunnen ook zwemmen, en komen daardoor ook veel in de rijstvelden voor. Dirk